Ινδία: Ισραηλινοί πύραυλοι Derby στα Su-30MKI κατά της πακιστανικής υπεροπλίας!


Με τον ισραηλινής κατασκευής πύραυλο αέρος-αέρος Derby πρόκειται να έχουν εξοπλιστεί μέχρι το 2021 τα μαχητικά Sukhoi-30MKI της Αεροπορίας της Ινδίας ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα πακιστανικά μαχητικά.

Ο συγκεκριμένος πύραυλος δεν είναι άγνωστος στις ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας καθότι τουλάχιστον 20 πύραυλοι Derby έχουν αποκτηθεί από το Ναυτικό της Ινδίας για να εξοπλίσουν τα αεροσκάφη Sea Harrier που επιχειρούσαν από το αεροπλανοφόρο INS Viraat, ενώ η χερσαία εκτοξευόμενη έκδοση του ισραηλινού πυραύλου εξοπλίζει το σύστημα αεράμυνας SPYDER.

Η απόφαση για την ολοκλήρωση του ισραηλινού πυραύλου στα ρωσικής κατασκευής μαχητικά Sukhoi-30MKI ελήφθη μετά τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν στην πρόσφατη αντιπαράθεση που είχαν τα ινδικά μαχητικά με τα πακιστανικά F-16 στον εναέριο χώρο του Κασμίρ πριν από μερικούς μήνες.

Στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση οκτώ μαχητικά της Αεροπορίας της Ινδίας συμπεριλαμβανομένων δύο Sukhoi-30MKI αντιμετώπισαν τα πακιστανικά μαχητικά F-16 τα οποία εξαπέλυσαν από τον πακιστανικό εναέριο χώρο εναντίον τους πυραύλους AIM-120 C5 AMRAAM.

Η εμβέλεια των αμερικανικών πυραύλων όπως αποδείχτηκε ήταν μεγαλύτερη από αυτή των πυραύλων που έφεραν τα ινδικά μαχητικά γεγονός που ανάγκασε την Αεροπορία της Ινδίας να αναζητήσει μια απάντηση σε αυτό το νέο ζήτημα.

Τα πακιστανικά μαχητικά εξαπέλυσαν τους πυραύλους AIM-120 C5 AMRAAM από απόσταση σχεδόν 100 χλμ φέρνοντας τους Ινδούς πιλότους σε δύσκολη θέση οι οποίοι όπως ομολογούν και οι ίδιοι δεν μπορούν να απαντήσουν αναλόγως αφού η εμβέλεια των δικών τους πυραύλων δεν επαρκούσε για την κατάρριψη των αντιπάλων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ