Παπακώστα: Με την πρόταση της ΝΕΟ η δικαιοσύνη θα ήταν ανεξάρτητη

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας από την Κατερίνα Παπακώστα με την ιδιότητα της προέδρου της Νέας Ελληνικής Ορμής. Αφορμή η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον διορισμό της νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη

«Η Νέα Ελληνική Ορμή δεν δημαγωγεί, δεν λαϊκίζει, δεν παίζει με τους Θεσμούς και πολύ περισσότερο δεν τους ευτελίζει» τονίζει σε δήλωσή της και θυμίζει πως «κατά την διαδικασία της συζήτησης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος η Νέα Ελληνική Ορμή είχε προτείνει την ισχυροποίηση του Κράτους Δικαίου και την διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, μέσω της τροποποίησης των άρθρων 87, 88, 90 με στόχο την κατάργηση της επιλογής των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων από το υπουργικό Συμβούλιο και ανάθεση της επιλογής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από πρόταση 2-3 υποψηφιοτήτων (άντληση από τους Αντιπροέδρους) από τις ολομέλειες των Ανωτάτων Δικαστηρίων».

Υποστηρίζει δε πως η συγκεκριμένη πρόταση έβρισκε σύμφωνη την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά «δυστυχώς, ούτε καν τέθηκε από την Διακομματική Επιτροπή, δηλαδή από εκείνους που σήμερα μονομαχούν και κονταροχτυπιούνται». Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΝΕΟ, εάν είχε εισακουσθεί η πρόταση «δεν θα υπήρχε σήμερα αυτή η οξεία αντιπαράθεση, η οποία μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω και η οποία προσβάλλει την ίδια την Δικαιοσύνη. Δηλαδή, οι επόμενοι, που θέλουν να γίνουν κυβέρνηση, να θεωρούν ότι αυτούς που η σημερινή κυβέρνηση θα επέλεγε, ότι είναι “δικοί της”, ενώ εκείνοι επιθυμούν να βάλουν τους “δικούς τους”. Πρόκειται, δηλαδή, για την απροκάλυπτη πλέον αντίληψη περί Δικαιοσύνης των ημετέρων». Παραβλέπει βέβαια το γεγονός ότι το Σύνταγμα δεν έχει ακόμα αναθεωρηθεί οπότε και στην πράξη δεν θα είχε αλλάξει κάτι.

«Η Νέα Ελληνική Ορμή μιλά για Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, η οποία δεν θα υπόκειται σε τέτοιου είδους κατηγοριοποιήσεις και δεν θα προσβάλλεται ούτε το κύρος των δικαστών, ούτε ο Θεσμός» συμπληρώνει στη δήλωσή της η κ. Παπακώστα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here