Άνοιξε και επίσημα το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Θεσσαλονίκης


Στο κτήριο της πρώην Ναυτικής Διοίκησης στην προβλήτα Α’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στεγάζεται εδώ και λίγες μέρες το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η παραχώρηση του χώρου από τον δήμο στο ΑΠΘ έγινε και επίσημα σε ειδική εκδήλωση στον χώρο του μουσείου, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου, ομότιμος καθηγητής Σπυρίδων Παυλίδης, μετά την παραχώρηση κτηρίων στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού στον δήμο Θεσσαλονίκης, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε να δοθεί το κτίριο της πρώην Ναυτικής Διοίκησης στο ΑΠΘ για να λειτουργήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Στον κ. Μπουτάρη, τον κ. Μήτκα και την αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου δόθηκαν τιμητικές πλακέτες για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι η παραχώρηση του κτηρίου στο ΑΠΘ ήταν ένα ελάχιστο πρώτο βήμα για τη δημιουργία σύγχρονου μουσείου φυσικής ιστορίας στη Θεσσαλονίκη.

Για μια σημαντική μέρα για το ΑΠΘ, έκανε λόγο ο πρύτανης Περικλής Μήτκας, υπογραμμίζοντας ότι το όνειρο πολλών δεκαετιών, πολλών ανθρώπων παίρνει σάρκα και οστά.

Την ικανοποίηση της για την υλοποίηση του μουσείου, εξέφρασε η κ. Αγγελίδου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Κώστας Αμπατζάς, διευθυντής του γραφείου της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Οι μοναδικές συλλογές φυσικής ιστορίας (χλωρίδα, πανίδα, απολιθώματα, ορυκτά, περιβάλλον) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα εκτεθούν σταδιακά συγκεντρωμένες στον νέο τους χώρο και θα αποτελέσουν τον πυρήνα για την ανάπτυξη ενός μεγάλου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο μέλλον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ