Τρεις τρόποι να ενυδατώσεις βαθιά το δέρμα σου


Η ξηρότητα στο δέρμα εποχή, ηλικία, φύλο ή σημείο εμφάνισης στο σώμα δεν κοιτά. Μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο, σε διάφορα σημεία του σώματος, ενώ τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από έντονο κνησμό και ερυθρότητα. Συνήθεις ύποπτοι; Η έκθεση σε έντονες καιρικές συνθήκες (π.χ δυνατός αέρας ή παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο), το DNA, η χρήση ακατάλληλων προϊόντων περιποίησης δέρματος, αλλά και οι έντονες στρεσσογόνες καταστάσεις, έχουν ως αποτέλεσμα τη διατάραξη της ισορροπίας των επιπέδων υγρασίας του δέρματος και τη δημιουργία μιας τραχιάς υφής.

Τι κάνεις, όμως, όταν το δέρμα του σώματός σου διψάει; Παρακάτω θα βρεις τα 3 πιο σημαντικά tips για να τη διατηρήσεις ενυδατωμένη ανά πάσα ώρα και στιγμή.

– Νερό, το θαυματουργό

Είναι ίσως το πιο βασικό tip και το μυστικό πολλών διάσημων κυρίων για να διατηρούν- μεταξύ όλων των άλλων- το δέρμα τους ενυδατωμένη και λαμπερή. Κι αν αναρωτιέσαι πόσο νερό είναι αρκετό; 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα αρκούν για έχει το δέρμα σου μια λαμπερή και υγιή όψη. Εκτός βέβαια, από το δέρμα, το νερό είναι ευεργετικό για την υγεία, την ευεξία και την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού γενικότερα. Γιατί να το στερείσαι; Στο χέρι σου είναι…

– Διατροφή… με πρόγραμμα

Το επόμενο βασικό tip για να διατηρείται ενυδατωμένο το δέρμα σου κρύβεται φυσικά στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Φρόντισε στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό σου να περιλαμβάνονται τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες αλλά και τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όπως ψάρια, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια και συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, διατηρώντας τα σωστά επίπεδα υγρασίας. Από τις top τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, είναι το αγγούρι, οι φράουλες, το ροδάκινο, το γκρέιπφρουτ, το μαρούλι, το καρπούζι, το κολοκύθι, το σέλινο, το πορτοκάλι, το μπρόκολο και η ντομάτα.

– Ο κατάλληλος σύμμαχος

Επιλέξτε ένα κατάλληλο προϊόν για ενυδάτωση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ