«Εθισμένη στα μακαρόνια»: Τι έτρωγε καθημερινά η Χέμπορν και χωρούσε στο μικρό, μαύρο φόρεμα


Ίνδαλμα λεπτής σιλουέτας, που χωράει άνετα ακόμα και στο μικρό, υπερβολικά μικρό ίσως, μαύρο φόρεμα που έκανε διαχρονική μόδα, η  έδινε την εντύπωση ότι ζούσε με νερό και αέρα. Υπήρχε, μάλιστα, μια φήμη ότι υπέφερε από διατροφικές διαταραχές. Σύμφωνα όμως με το περιοδικό People, στο οποίο μίλησε ο γιος της Luca Dotti, η εμβληματική σταρ «λάτρευε την ιταλική κουζίνα και τα ζυμαρικά. Έτρωγε πολλά δημητριακά, λιγότερο κρέας, και λίγο από τα πάντα».

Αγαπούσε επίσης την άσκηση, όπως έχει πει ο επί πολλά χρόνια σύντροφός της Robert Wolders. Οι δυο τους απολάμβαναν να πηγαίνουν για μεγάλους περιπάτους, με τον Wolders να δυσκολεύεται συχνά να ακολουθήσει τους ρυθμούς της στο περπάτημα. «Είχε υγιή μεταβολισμό, αλλά δεν έκανε υπερβολές» σχολίασε ο Wolders, που έζησε μαζί της από το 1980 μέχρι τον θάνατό της το 1993.

Σύμφωνα με το περιοδικό People, στο οποίο μίλησε ο γιος της Luca Dotti, η Χέπμπορν «λάτρευε την ιταλική κουζίνα και τα ζυμαρικά. Έτρωγε πολλά δημητριακά, λιγότερο κρέας, και λίγο από τα πάντα». Στη φωτό, στην ταινία «Γλυκειά μου Σαμπρίνα» με τον Χόλντεν.

Η διατροφή της Χέπμπορν ήταν απλή και ισορροπημένη, αν κρίνουμε από τις μαρτυρίες των κοντινών της ανθρώπων. Για πρωινό έτρωγε συχνά, παρέα με τον Wolders, μαύρο ψωμί με μαρμελάδα. Για μεσημεριανό, άπαχο κρέας ή ζυμαρικά με φρέσκα υλικά από τον κήπο τους. Για δείπνο, απολάμβανε μια κοτόσουπα με λαχανικά. Ενέδιδε ωστόσο και σε πειρασμούς: όπως έχει ισχυριστεί ο Walders, «μετά το δείπνο έτρωγε σοκολάτα και, το βράδυ, έπινε ένα με δύο δάχτυλα σκοτσέζικο ουίσκι».

Τίποτα πάντως δεν φαίνεται να συγκρίνεται με το πάθος της για τους υδατάνθρακες. «Τρελαινόταν για μακαρόνια» έχει πει στο People o Dotti. Στη βιογραφία που έχει γράψει για τη μητέρα του, «Audrey at Home», ισχυρίζεται ότι «η μαμά ήταν βαριά εθισμένη στα ζυμαρικά. Δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτά».

Η σπεσιαλιτέ της ήταν το σπαγγέτι με ντοματίνια, που μαγείρευε κάθε εβδομάδα για τα παιδιά της. «Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας. Μπορούσε να ζήσει τρώγοντας μόνο αυτό» καταλήγει ο Dotti.

Δείτε τη συνταγή της Όντρεϊ Χέπμπορν για σπαγγέτι.


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ