Γερμανία: Η νεολαία του AfD ζητά αλλαγή των θέσεων για το κλίμα – “Σταματήστε τα ακατανόητα”


Η νεολαία της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) ζήτησε σήμερα από την ηγεσία του κόμματος να παραδεχτεί ότι “ο άνθρωπος επηρεάζει το κλίμα” και να εγκαταλείψει τον σκεπτικισμό σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τα ανθρωπογενή αίτιά της.

Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος αγγίζει «περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι νομίζαμε», γράφουν σε ανοιχτή επιστολή τους προς την ηγεσία του κόμματος οι Νεολαίοι της AfD. Το κόμμα, που βρέθηκε στην τέταρτη θέση στις πρόσφατες ευρωεκλογές, με διαφορά σχεδόν 10 μονάδων πίσω από τους Πράσινους, εμφανιζόταν μέχρι σήμερα ως «υπερασπιστής» των οδηγών. Διαφωνούσε με τις προσπάθειες περιορισμού των εκπομπών καυσαερίων και χλεύαζε την κινητοποίηση των νέων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Όμως η εντυπωσιακή άνοδος των οικολόγων στη Γερμανία και γενικότερα στην Ευρώπη, καθώς και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι ανησυχούν για το περιβάλλον, φαίνεται να οδηγούν σε αλλαγή πολιτικής της ακροδεξιάς. «Αποφύγετε τα ακατανόητα»

Στην επιστολή τους, οι Νεολαίοι του μορφώματος που ιδρύθηκε το 2013 ζητούν κυρίως από τους ηγέτες τους να αποφεύγουν την «ακατανόητη» δήλωση ότι ο άνθρωπος δεν επηρεάζει το κλίμα. Υπογραμμίζουν επίσης ότι είναι «αδιαμφισβήτητο» γεγονός ότι τα καυσαέρια των αυτοκινήτων δεν είναι καλά για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον. Προσθέτουν ότι αναμένουν από την ηγεσία, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, «συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της προστασίας του κλίματος και του περιβάλλοντος», χωρίς ωστόσο να παρεκκλίνουν από τη γραμμή του κόμματος, ιδίως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Για παράδειγμα, προτείνουν να συνδεθεί η αναπτυξιακή βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες με την εφαρμογή μιας πολιτικής του «ενός παιδιού», ώστε «να επιλυθεί ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα, ο υπερπληθυσμός».

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της AfD στις ευρωεκλογές, ο Γεργκ Μόιτεν, δήλωσε την Δευτέρα ότι οι Πράσινοι είναι πλέον οι «κυριότεροι αντίπαλοι» του κόμματος.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ