Πίσω ολοταχώς. Και η Λουζιάνα απαγορεύει την έκτρωση από την 6η βδομάδα κύησης

Το νομοσχέδιο «πέρασε» με συντριπτική πλειοψηφία από τη βουλή των αντιπροσώπων στη Λουιζιάνα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας της Λουιζιάνας ενέκρινε χθες Τετάρτη σχέδιο νόμου που απαγορεύει την έκτρωση από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί ότι η καρδιά του εμβρύου έχει αρχίσει να χτυπά, κάτι που συχνά συμβαίνει από την έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, πριν καν μια γυναίκα συνειδητοποιήσει ότι κυοφορεί.

Η Λουιζιάνα προστέθηκε έτσι σε μια σειρά αμερικανικών Πολιτειών που θέσπισαν το τελευταίο διάστημα αυστηρούς περιορισμούς στο δικαίωμα της άμβλωσης.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία — 79 ψήφοι υπέρ έναντι 23 κατά — από το σώμα, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, εστάλη στον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Πολιτείας, τον Τζον Μπελ Έντουαρντς.

Ο κυβερνήτης Έντουαρντς έχει καταστήσει σαφές ότι «είναι διατεθειμένος» να επικυρώσει το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο προβλέπει ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως σε περιπτώσεις που η ζωή της μητέρας διατρέχει κίνδυνο λόγω της κύησης.Κόντρα στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι νόμοι για την άμβλωση

Και άλλες αμερικανικές Πολιτείες, όπως η Τζόρτζια, το Οχάιο, ο Μισισιπής, το Κεντάκι, η Άιοβα και η Βόρεια Ντακότα έχουν υιοθετήσει παρόμοιους νόμους. Ενώ η Αλαμπάμα αυτόν τον μήνα απαγόρευσε την άμβλωση σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και εάν η εγκυμοσύνη οφείλεται σε βιασμό ή αιμομιξία. Το Μιζούρι από την πλευρά του υιοθέτησε νόμο που απαγορεύει την άμβλωση μετά την όγδοη εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Όμως όλοι αυτοί οι νόμοι αναμένεται να αμφισβητηθούν στα δικαστήρια, αφού έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου στην ιστορική υπόθεση Roe v. Wade (1973), βάσει της οποίας κατοχυρώθηκε το δικαίωμα στην άμβλωση για όσο το έμβρυο δεν μπορεί ακόμη να ζήσει, περίπου ως την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Η ολομέτωπη επίθεση της αμερικανικής δεξιάς για το ζήτημα έχει προφανή — και διακηρυγμένο — σκοπό να επιστρέψει το ζήτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, καθώς οι συντηρητικοί πλειοψηφούν εκ νέου σε αυτό μετά την έγκριση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο, που διόρισε στο σώμα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ