Εκλογές 2019 – Θέλει όλες τις περιφέρειες… μπλε ο Μητσοτάκης


Το πρώτο ημίχρονο των εκλογών χαρακτηρίστηκε από μια σαρωτική επικράτηση της ΝΔ, με στόχο να επικρατήσει με ανάλογο τρόπο και στο δεύτερο ημίχρονο των εθνικών εκλογών. Όμως, το πρώτο ημίχρονο δεν έχει ακόμη τελειώσει. Την Κυριακή διεξάγεται ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, με στόχο για τη ΝΔ να κατακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους και περιφέρειες.

Ειδικά δε για τις περιφέρειες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μεγάλη σημασία στην εκλογική επίδοση της ΝΔ, καθώς θεωρεί ότι θα πρέπει να εκλεγούν ως περιφερειάρχες άνθρωποι που πιστεύουν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ, ώστε να μπορέσει αυτό το πρόγραμμα, με τη συνεργασία κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να γίνει πράξη. Το ίδιο είχε απαντήσει, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση του newsit.gr, στην πρόσφατη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις ευρωεκλογές. Εκλογές 2019 – Bloomberg: Βέβαιη η νίκη Μητσοτάκη – Δεν θα δυσκολευτεί…

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο χθες πέρασαν από τα γραφεία της ΝΔ και συναντήθηκαν με τον κ. Μητσοτάκη οι τέσσερις από τους επτά, συνολικά, υποψηφίους της ΝΔ που διεκδικούν στον β’ γύρο τις περιφέρειες στις οποίες είναι υποψήφιοι (Γιώργος Πατούλης – Αττική, Νεκτάριος Φαρμάκης – Δυτική Ελλάδα, Φάνης Σπανός – Στερεά Ελλάδα και Ρόδη Κράτσα – Ιόνια Νησιά). Στις άλλες τρεις περιφέρειες (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Βόρειο Αιγαίο και Πελοπόννησος), οι υποψήφιοι που έχουν πάρει το χρίσμα από τη ΝΔ βρίσκονται αντιμέτωποι με «αντάρτες» που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Εάν η ΝΔ καταφέρει να πετύχει το απόλυτο, δηλαδή να κερδίσει και τις επτά μάχες, τότε θα έχει επιτύχει αντίστοιχα και μια μοναδική επίδοση: θα «ελέγχει» 12 στις 13 περιφέρειες, έχοντας ήδη κερδίσει πέντε από τον α’ γύρο (Ήπειρος, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία και Νότιο Αιγαίο) και θα έχει χάσει μόνο την Κρήτη, όπου επανεξελέγη ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Εκτός των αυτοδιοικητικών εκλογών, το ενδιαφέρον της ΝΔ στρέφεται τώρα και στις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Αλλαγές τις οποίες στην οδό Πειραιώς θεωρούν όχι μόνο ως θεσμική ακροβασία, αλλά ως «πραξικόπημα» εκ μέρους της κυβέρνησης.

Επιμένουν έτσι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση με την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων, όπως αυτά που προορίζονται για τις κορυφαίες θέσεις στον Άρειο Πάγο. Μάλιστα, στη ΝΔ επικαλούνται τις επιστημονικές αναλύσεις τεσσάρων διασήμων συνταγματολόγων και νομικών, οι οποίοι δεν ανήκουν καν κατά βάση πολιτικά στο χώρο της Κεντροδεξιάς (Αλιβιζάτος, Βενιζέλος, Μανιτάκης και Σταθόπουλος).

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ