Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ένωση Κεντρώων ο Γιάννης Σαρίδης – Διαλύεται η Κ.Ο.


Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Γιάννης Σαρίδης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ένωση Κεντρώων. Έτσι, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη διαλύεται.

Ενός κακού μύρια έπονται για την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (30.05.2019) ο Γιάννης Σαρίδης με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, έκανε γνωστή την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Γιάννης Σαρίδης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την κίνησή του αυτή. Εδώ και καιρό είχε πάρει τις αποστάσεις του από την Ένωση Κεντρώων, είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό και πριν από μερικές εβδομάδες είχε δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Και όχι μόνο αυτό αλλά σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει πως δεν ψήφισε Ένωση Κεντρώων στις ευρωεκλογές!

Ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη, η Ένωση Κεντρώων ουσιαστικά διαλύεται αφού έχει λιγότερους από πέντε βουλευτές και δεν μπορεί να υπάρχει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη, ο Βασίλης Λεβέντης δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του. «Ο μόνος τίτλος που δεν είχε μέχρι σήμερα ο κ. Σαρίδης ήταν του Συμπιλίδη (σ.σ. του βουλευτή Κιλκίς που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ’93), τον απέκτησε κι αυτόν», τόνισε μιλώντας στον Real Fm.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ