Σκοταδιστική επέλαση στις ΗΠΑ: Και η Λουιζιάνα κατά των αμβλώσεων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας της Λουιζιάνας ενέκρινε την Τετάρτη σχέδιο νόμου που απαγορεύει την άμβλωση από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί ότι η καρδιά του εμβρύου έχει αρχίσει να χτυπά, κάτι που συχνά συμβαίνει από την έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, πριν καν μια γυναίκα συνειδητοποιήσει ότι κυοφορεί. Η Λουιζιάνα προστέθηκε έτσι σε μια σειρά αμερικανικών Πολιτειών που θέσπισαν το τελευταίο διάστημα αυστηρούς περιορισμούς στο δικαίωμα της άμβλωσης.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας της Λουιζιάνας ενέκρινε χθες Τετάρτη σχέδιο νόμου που απαγορεύει την άμβλωση από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί ότι η καρδιά του εμβρύου έχει αρχίσει να χτυπά, κάτι που συχνά συμβαίνει από την έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, πριν καν μια γυναίκα συνειδητοποιήσει ότι κυοφορεί. Η Λουιζιάνα προστέθηκε έτσι σε μια σειρά αμερικανικών Πολιτειών που θέσπισαν το τελευταίο διάστημα αυστηρούς περιορισμούς στο δικαίωμα της άμβλωσης.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία – 79 ψήφοι υπέρ έναντι 23 κατά – από το σώμα, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, εστάλη στον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Πολιτείας, τον Τζον Μπελ Έντουαρντς. Ο κυβερνήτης Έντουαρντς έχει καταστήσει σαφές ότι «είναι διατεθειμένος» να επικυρώσει το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο προβλέπει ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως σε περιπτώσεις που η ζωή της μητέρας διατρέχει κίνδυνο λόγω της κύησης.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, και άλλες αμερικανικές Πολιτείες, όπως η Τζόρτζια, το Οχάιο, ο Μισισιπής, το Κεντάκι, η Άιοβα και η Βόρεια Ντακότα έχουν υιοθετήσει παρόμοιους νόμους. Ενώ η Αλαμπάμα αυτόν τον μήνα απαγόρευσε την άμβλωση σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και εάν η εγκυμοσύνη οφείλεται σε βιασμό ή αιμομιξία. Το Μιζούρι από την πλευρά του υιοθέτησε νόμο που απαγορεύει την άμβλωση μετά την όγδοη εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here