Ασάνζ: “Πολύ άρρωστος” ο ιδρυτής των WikiLeaks – Αναβλήθηκε η ακρόαση μέσω βιντεοκλήσης. Video


Δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους υγείας η ακροαματική συνεδρίαση για την έκδοση του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, την οποία ζητούν οι ΗΠΑ, επικαλούμενες τους νόμους κατά της κατασκοπίας.

Η ακροαματική συνεδρίαση αναβλήθηκε σήμερα, Πέμπτη (30.5.2019) από το δικαστήριο του Ουέστμινστερ για λόγους υγείας του κατηγορουμένου, δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του Ασάνζ.

Οι ΗΠΑ στο κυνήγι του Ασάνζ – Του ασκήθηκαν 17 κατηγορίες για…

Η ακρόαση αυτή, στην οποία ο Αυστραλός ιδρυτής των WikiLeaks θα εμφανιζόταν μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή Μπέλμαρς, αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου, με τους δικηγόρους του Ασάνζ να δηλώνουν ότι η υγεία του δεν είναι καθόλου καλή.

Περίπου 30 υποστηρικτές του Ασάνζ, που αρνείται την έκδοσή του, συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το δικαστήριο φορώντας μάσκες με το πρόσωπο του ιδρυτή των WikiLeaks και κρατώντας πανό που έγραφαν: “Μην σκοτώνετε τον αγγελιαφόρο”, “Όχι στην έκδοση” και “Ελευθερία της έκφρασης”.Ασάνζ: Παγκόσμιο ανθρωποκυνηγητό

Αφού είχε καταφύγει επί επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ο 47χρονος Ασάνζ, συνελήφθη στις 11 Απριλίου 2019 από τις βρετανικές αρχές, που τον οδήγησαν αμέσως στη φυλακή, και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 εβδομάδων την 1η Μαΐου για παραβίαση των όρων της προσωρινής αποφυλάκισής του.

Η αμερικανική δικαιοσύνη ζητά να της παραδοθεί και την περασμένη Πέμπτη (23.5.2019) του απήγγειλε κατηγορίες με βάση τους νόμους περί κατασκοπείας, προκαλώντας αμέσως την αντίδραση των υπέρμαχων της ελευθερίας του Τύπου.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Αυστραλό ότι έθεσε σε κίνδυνο ορισμένες πηγές τους με τη δημοσιοποίηση το 2010 από τα WikiLeaks 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων και περίπου 500.000 απόρρητων εγγράφων για τις δραστηριότητες του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν επίσης τον Ασάνζ ότι “συνωμότησε” με πρώην στρατιωτική αναλύτρια, στην οποία οφειλόταν αυτή η χωρίς προηγούμενο διαρροή.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ