Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με την οξεία καρδιακή ανεπάρκεια


Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα χειρότερα αποτελέσματα σε ασθενείς με οξεία καρδιακή ανεπάρκεια συνδέονται με υψηλά ποσοστά μιας χημικής ένωσης που μεταβολίζεται στο στομάχι μας μετά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Η νέα αυτή έρευνα, που έγινε από το πανεπιστήμιο του Leicesterστην Αγγλία, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Heart και είναι η πρώτη έρευνα που συνδέει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με την οξεία καρδιοπάθεια.

Η οξεία καρδιακή ανεπάρκεια, συμβαίνει όταν η καρδιά μας δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του οργανισμού μας για θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο και αποτελεί την πιο κοινή αιτία εισαγωγής των ηλικιωμένων στο νοσοκομείο.

Για τους σκοπούς της έρευνας, οι μελετητές μέτρησαν τα επίπεδα αυτής της χημικής ένωσης, της trimethylamine N-oxide (ΤΜΑΟ), σε 972 ασθενείς που μπήκαν στο νοσοκομείο με καρδιακή ανεπάρκεια. Στη συνέχεια ανέλυσαν τα στοιχεία και εξέτασαν τους θανάτους ορισμένων από αυτούς τους ασθενείς. Εκεί ανακάλυψαν πως οι ασθενείς που είχαν τα υψηλότερα ποσοστά ΤΜΑΟ, ήταν οι πιο πιθανοί να πεθάνουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Η μελέτη μας δείχνει ότι τα υψηλότερα επίπεδα του ΤΜΑΟ, ένας μεταβολίτης της καρνιτίνης που προέρχεται από το κόκκινο κρέας, ευθύνεται σε πολλές περιπτώσεις για τα επεισόδια οξείας καρδιακής ανεπάρκειας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη έρευνα που συνδέει άμεσα το κόκκινο κρέας με τις καρδιοπάθειες. Να σημειωθεί ωστόσο, πως η καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ που υπάρχει σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας και η βασική πηγή της δεν είναι μόνο το κρέας αλλά και τα γαλακτοκομικά και το σπαράγγι καθώς και τα ενεργειακά ποτά.
Παρόλο που η κατανάλωση κόκκινου κρέατος γενικά αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από τους επιστήμονες, δηλώνουν, πως θα πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες, προκειμένου να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ