Αλλεργικός στο νερό;


Το νερό αποτελεί βασικό συστατικό της ζωής. Με την έλλειψή του δεν μπορεί να επιβιώσει καμία μορφή ζωής. Εντύπωση προκαλεί πως, αν και ο οργανισμός μας αποτελείται κατά 70% από νερό, κάποιοι άνθρωποι να εμφανίζουν αυτήν την ασθένεια. Κι’όμως συμβαίνει στ’ αλήθεια. Όσο παράξενο και εάν ακούγεται μπορεί να συμβεί. Από όλες τις αλλεργίες, η υδατογενής κνίδωση ή αλλεργία στο νερό ανήκει στις πιο παράξενες.

Τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με την συγκεκριμένη αλλεργία αναγκάζονται να αλλάξουν εντελώς τη ζωή τους. Να κόψουν κοντά τα μαλλιά τους, να αποφεύγουν φρούτα που περιέχουν πολλά υγρά, να γίνουν σε πολλές περιπτώσεις χορτοφάγοι για να περιορίσουν την εφίδρωση του οργανισμού και να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό μία φορά την εβδομάδα για 5 λεπτά. Πιο συχνά την παρατηρούμε σε γυναίκες.

Ποιά είναι τα συμπτώματα;

Εξανθήματα
Μπορούν να εμφανιστούν με την επαφή με το νερό και την υγρασία. Ειδικότερα, εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της κολύμβησης ή του περπατήματος κάτω από την βροχή ή ακόμα και την ώρα που κλαις.

Κοκκινίλα και Κνησμός
Η κάθε περίπτωση διαφέρει. Τα κόκκινα σημάδια είναι πιο έντονα στην περιοχή του λαιμού, των χεριών και γενικά στο πάνω μέρος του σώματος. Επιπλέον, έχουν καταγραφεί περιστατικά, που ο κνησμός διήρκησε από 30 έως 60 λεπτά.

Οίδημα στον λαιμό
Η συγκεκριμένη αλλεργία επηρεάζει πολλές φορές και τα εσωτερικά όργανα. Με άλλα λόγια, σε κάποιες καταστάσεις, τα αλλεργικά άτομα δεν μπορούν να πιούν νερό, καφέ ή τσάι ή χυμούς φρούτων, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα οίδημα στον λαιμό.

Ποιά είναι τα αίτια;

Ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια αυτής της αλλεργίας, αλλά οι ειδικοί εικάζουν ότι οφείλεται σε γενετική ανωμαλία.

Υπάρχει θεραπεία;

Αποτελεί μία σπάνια αλλεργία, καθώς έχουν καταγραφεί μόνο 30 με 40 περιστατικά παγκοσμίως. Το γεγονός αυτό, δηλαδή το μικρό ποσοστό των ασθενών, οδηγεί στην στασιμότητα και όχι στην εύρεση κάποιας θεραπείας. Οι επιστήμονες δεν θεωρούν ότι οι πάσχοντες αρκούν για να αρχίσουν οι έρευνες για την ανακάλυψη κάποιου φαρμάκου και έτσι αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται να υποφέρουν στα σιωπηλά.

Συνήθως οι γιατροί συνταγογραφούν αντισταμινικά φάρμακα. Αρκετές καταπραϋντικές κρέμες ή κάποια θεραπεία με υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να βοηθήσουν.

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, δείτε το παρακάτω βίντεο.


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ