Έργα υποδομής σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη από τον Αστέρα


Δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με χρηματοδότηση από την Astir.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης έχοντας υπογράψει ένα Σύμφωνο Συναντίληψης με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε υλοποίηση έργων υποδομής στην περιοχή ύψους 650.000 ευρώ, μια μεγάλη πρωτοβουλία ενταγμένη στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Αστέρα.

Πρόκειται για επενδύσεις και δράσεις «που στοχεύουν στη διασφάλιση και ανάδειξη της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, καθώς και στην ενίσχυση της κοινωνίας μέσα από ενέργειες με κοινό όφελος», όπως δηλώνουν στελέχη της Astir.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με 3.200 φωτιστικά και λαμπτήρες νέας γενιάς εξοικονόμησης ενέργειας για πάρκα και πλατείες σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη – μια πρωτοβουλία ύψους 185.000 ευρώ που έρχεται να συμπληρώσει την αντικατάσταση του δικτύου φωτισμού των οδών στον Δήμο.

Παράλληλα, η Astir συμμετείχε στη σύμπραξη του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή του γηπέδου Βουλιαγμένης, δωρίζοντας το υψηλής τεχνολογίας ταρτάν για τις διαδρομές στίβου, ύψους 120.000 ευρώ.

Ανάδειξη αρχαιοτήτων

Όπως τονίζουν στελέχη της εταιρείας «τόσο η ανάπλαση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων όσο και η αναβάθμιση των υποδομών της παραλίας, πραγματοποιούνται με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική αξία του συγκροτήματος και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορία Αρχαιοτήτων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Astir να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο προορισμό που θα αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας. Για το σκοπό αυτό έχουν χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί δράσεις για την ανάδειξη και συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων και ευρημάτων στην έκταση της Astir».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astir, Στέλιος Κουτσιβίτης, δήλωσε σχετικά:

«Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε στη στήριξη και ανάπτυξη της κοινωνίας, μέσα από πρωτοβουλίες με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και συλλογικό αποτύπωμα. Δουλεύοντας από κοινού με τοπικούς και θεσμικούς φορείς, σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, προσδοκούμε να αναδείξουμε τη σπουδαία περιβαλλοντική, πολιτιστική και κοινωνική αξία της περιοχής, με επενδύσεις και δράσεις που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στη ζωή των κατοίκων».

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τόνισε με τη σειρά του:

«Επενδύσεις όπως αυτή του Αστέρα Βουλιαγμένης δίνουν στην περιοχή μας προστιθέμενη αξία. Η διοίκηση της μονάδας, κατά τη διάρκεια των εργασιών αλλά και τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου δείχνουν το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που διακρίνει τον όμιλο, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο όπως η διαφύλαξη και ανάδειξη του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη της περιοχής, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων στην περιοχή. Η Δημοτική Αρχή θα στέκεται αρωγός στις κοινές μας προσπάθειες να αναδείξουμε και να υποστηρίξουμε αυτά τα θέματα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ