ΟΑΕΔ: 6.405 μαθητές και μαθήτριες θα εισαχθούν στις ΕΠΑ.Σ. – Δείτε όλες τις πληροφορίες


Συνολικά 6.405 μαθητές και μαθήτριες θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), κατά το σχολικό έτος 2019-2020, για να εκπαιδευτούν σε 33 ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α’ Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων που έχουν γεννηθεί τα έτη 1996-2003.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από τις 18 Ιουνίου 2019 έως τις 30 Αυγούστου 2019 στις γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με τον βαθμό του τίτλου σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

Ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει ότι η μαθητεία είναι το σύστημα επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Στη διάρκεια των σπουδών τους, οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ. το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ, το απόγευμα, παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο. Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ. είναι διετής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ