Υπουργικό συμβούλιο στις 13.00 για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί για τη μια το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εγκριθούν οι αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Το θέμα αυτό που προκάλεσε δριμεία αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ θα λυθεί σήμερα με απόφαση του υπουργικού συμβούλιο που θα εγκρίνει τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Την Πέμπτη (30/05/2019) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε συναίνεση για την επιλογή των ανώτατων δικαστών που θα τοποθετηθούν στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση από τη ΝΔ με την αιτιολογία ότι ο ορισμός της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την παρούσα κυβέρνηση είναι πράξη αντισυνταγματική και παράνομη, λόγω του ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Σκληρή απάντηση Καλογήρου στη Νέα Δημοκρατία για τη Δικαιοσύνη!

Ο κ. Καλογήρου επανήλθε με νέα ανακοίνωσή του στην οποία επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει χωρίς κώλυμα στη διαδικασία της επιλογής του νέου Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς η “εξακολουθεί να κυβερνά έχοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία”.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ