Σάλος στην Αργεντινή: Παιδίατρος σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


Σοκ, οργή και ανατριχίλα προκαλεί η είδηση πως ένας γιατρός, ένας παιδίατρος, ήταν μπλεγμένος σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Δούλευε σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στην Αργεντινή και οι αρχές του πέρασαν χειροπέδες μετά από μεγάλη επιχείρηση, με τη συμμετοχή και του FBI!

Ο παιδίατρος που συνελήφθη στην Αργεντινή για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εργαζόταν στο νοσοκομείο Garrahan στο Μπουένος Άιρες, ένα από τα μεγαλύτερα όχι μόνο στην Αργεντινή αλλά και από τα πιο γνωστά στη Λατινική Αμερική!

Τη σύλληψη του παιδιάτρου που κατηγορείται για εμπλοκή σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας ανακοίνωσε η υπουργός Ασφάλειας της Αργεντινής Πατρίσια Μπούλριτς. Η αστυνομία έδωσε και φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψής του στη δημοσιότητα.

Η σύλληψη του Ρικάρντο Ρούσο, του επικεφαλής εδώ και 11 χρόνια της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Garrahan, έγινε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Ο παιδίατρος κατηγορείται για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα πορνογραφίας.

«Για να φτάσουμε σε αυτούς τους εγκληματίες χρειάστηκε να γίνουν αποκρυπτογραφήσεις σε εξελιγμένα συστήματα, τα οποία προστάτευαν εικόνες (σεξουαλικής) κακοποίησης μεταξύ ενηλίκων και παιδιών», πρόσθεσε η Πατρίσια Μπούλριτς.

Σε συνεργασία με το FBI, οι αρχές της Αργεντινής έκαναν 40 έρευνες και κατάσχεσαν ηλεκτρονικό υλικό και πέντε όπλα. Στις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν στο σπίτι του παιδιάτρου, 800 φωτογραφίες και 70 βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Ο Ρούσο κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού με παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και 14 ετών!

Ορισμένα βίντεο είχαν γυριστεί σε ένα, όπως φαίνεται, ιατρείο παροχής συμβουλών, αλλά, όπως διευκρίνισε η υπουργός, «δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι τα βίντεο γυρίστηκαν στο Νοσοκομείο Garrahan».

Με πληροφορίες και από El Pais

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ