Πούτιν: Δίνει ονόματα μεγάλων Ρώσων στα αεροδρόμια της χώρας.

Διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο 45 αεροδρόμια της χώρας θα λάβουν ονόματα ιστορικών προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα ονόματα επελέγησαν κατόπιν διαγωνισμού που ξεκίνησε τον Απρίλιο 2018, στον οποίο πήραν μέρος 4.828.000 άτομα, με ψηφοφορία που έγινε μέσω διαδικτύου και ενέκρινε η κυβέρνηση Πούτιν.

Έτσι το αεροδρόμιο της Μόσχας “Ντομοντέντοβο” θα πάρει το όνομα του Ρώσου επιστήμονα και ιδρυτή του πανεπιστημίου της Μόσχας Μιχαήλ Λομονόσοφ, το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας θα φέρει το όνομα του κορυφαίου Ρώσου αεροναυπηγού Αντρέι Τουπόλεφ, ενώ το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας, θα φέρει το όνομα του σπουδαίου Ρώσου ποιητή Αλεξάντρ Πούσκιν. Πούτιν: Νονός… αεροδρομίων

Στο αεροδρόμιο της πόλης Μινεράλνιε Βόντι θα δοθεί το όνομα ενός άλλου μεγάλου Ρώσου ποιητή, του Μιχαήλ Λέρμοντοφ, στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης θα δοθεί το όνομα του γνωστού ζωγράφου Αϊβαζόφσκι και στο αεροδρόμιο του Βορόνεζ το όνομα του Μεγάλου Πέτρου.

Το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης “Πούλκοβο” δεν περιλαμβάνεται στο διάταγμα. Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός σε συνομιλία που είχε με τον γνωστό ιστότοπο Fontanka.

Η ψηφοφορία για το εν λόγω αεροδρόμιο έγινε σε δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο επικράτησε το όνομα του Μεγάλου Πέτρου, αλλά στην συνέχεια το όνομά του δόθηκε στο αεροδρόμιο του Βορόνεζ.

Στον δεύτερο γύρο επικράτησε το όνομα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Στις 24 Δεκεμβρίου το αεροδρόμιο “Πούλκοβο” εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία χαιρέτισε το αποτέλεσμα, ενώ επισήμαινε ότι πρόσωπα που δημιούργησε ο συγγραφέας “θα ζωντανέψουν στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου και θα καταστούν πρόσθετο στοιχείο του δημιουργικού χώρου και της πολιτιστικής αντίληψης του αεροδρομίου”.

Η ιδέα να δοθούν στα ρωσικά αεροδρόμια ονόματα διακεκριμένων προσωπικοτήτων ανήκει στον μητροπολίτη του Πσκόφ και Παρχόμσκι Τίχονοφ (κατά κόσμο Σεφκουνόφ), τον οποίο η εφημερίδα Financial Times είχε χαρακτηρίσει πνευματικό του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here