Συνάντηση Μέρκελ – Πομπέο: Στο μικροσκόπιο οι σχέσεις με Ιράν, Συρία και Ρωσία

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση ανάμεσα στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο.

«Οι ΗΠΑ είναι και παραμένουν ο σημαντικότερος εταίρος της Γερμανίας εκτός Ευρώπης», δήλωσε κ. Μέρκελ, η οποία επεσήμανε πως “ ο κόσμος βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή”.

Η συνάντηση ανάμεσα σε Μέρκελ και Πομπέο διήρκεσε 45 λεπτά και συζητήθηκαν το θέμα του Ιράν και «το πώς θα βεβαιωθούμε ότι δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα και δεν θα προβεί σε περαιτέρω επιθετικές ενέργειες», η κατάσταση στην Συρία, στο Αφγανιστάν, στην Λιβύη αλλά και τις σχέσεις με την Ρωσία, την Ουκρανία και την μάχη κατά της τρομοκρατίας. Η Καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι ο αμερικανός υπουργός έχει υπηρετήσει στην Γερμανία με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ την δεκαετία του ’80.

Ο κ. Πομπέο από την πλευρά του δήλωσε ότι η Γερμανία είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ και τόνισε ότι «έχουμε σημαντική δουλειά μπροστά μας, μεταξύ των δύο χωρών αλλά και μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να επιτύχουμε ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη – ει δυνατόν, παγκοσμίως».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ