“Πύρινο” υπουργικό για την Δικαιοσύνη. Τρεις ισχυρές διαφωνίες και μία πιο… ήπια.

Η κλειστή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου “σημαδεύτηκε” από τρεις διαφωνίες για τους χειρισμούς με την Δικαιοσύνη.
Πιο ηχηρή αυτή του Στέργιου Πιτσιόρλα, ενώ διαφώνησαν και οι Δημήτρης Βίτσας και Γιώργος Σταθάκης.
Ένα μικρό… “αλλά” έθεσε και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Όλα όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης.

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη.

Διαφώνησε με τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τις αλλαγές στις ανώτατες θέσεις στην Δικαιοσύνη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας και δεν ήταν ο μόνος. Οι τρεις διαφωνίες για την Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η πρώτη διαφωνία ήρθε από τον Στέργιο Πιτσιόρλα. Επίσης διαφώνησαν ο Δημήτρης Βίτσας και ο Γιώργος Σταθάκης, σε ό, τι αφορά το θέμα των επιλογών για την Δικαιοσύνη. Ειρήνη Καλού – Δήμητρα Κοκοτίνη: Γυναικεία υπόθεση ο Άρειος Πάγος!

Ο κ. Πιτσιόρλα φέρεται να επέμεινε στην ομιλία του στο ότι δεν θα πρέπει να αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο τα νέα πρόσωπα στην Δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Βίτσας και ο Γιώργος Σταθάκης, τόνισαν από την πλευρά τους ότι το θέμα δεν θα έπρεπε να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες για την όλη διαδικασία.

Μετά από μεγάλη συζήτηση, που έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργικού συμβουλίου, όπου οι υπουργοί μίλησαν δύο φορές ο καθένας αυτό που μέτρησε για την επιλογή των προσώπων ήταν οι ψήφοι που είχαν πάρει οι δύο ανώτατες δικαστές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς για τα περισσότερα στελέχη του υπουργικού θεωρήθηκε ως βασικό στοιχείο το ότι οι δύο κυρίες ισοψήφισαν και είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Αργότερα ακολούθησε η τελική εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ότι το θέμα θα πρέπει να προχωρήσει και τελικά η απόφαση ήταν ομόφωνη. Όλοι οι υπουργοί υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα.

Στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε ακόμα να προχωρήσει το θέμα με τους κώδικες, ενώ θα μπουν στα νομοσχέδια παρατάσεις των συμβάσεων, οι οποίες λήγουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ