Πού να βάλεις τα «θέλω» σου, για να πραγματοποιηθούν;


Δεν είναι καθόλου δύσκολο να… σηκώσεις μπαϊράκι στο υπνοδωμάτιό σου. Όλα αυτά που θέλεις να αλλάξεις οπωσδήποτε και άμεσα στη ζωή σου και στον χαρακτήρα σου, μπορούν να γίνουν πιο εύκολα πραγματικότητα με μια απλή διακοσμητική κίνηση: Να τα βάλεις σε κάδρο, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις το πρωί, μόλις ανοίξεις τα μάτια σου.

Γράψε λοιπόν, ζωγράφισε ή τύπωσε στον υπολογιστή με όμορφα, ευανάγνωστα γράμματα σε κάποιο ζωηρό χρώμα τον πιο βασικό από τους στόχους σου, όσο πιο λακωνικά μπορείς (π.χ. «θέλω στη ζωή μου μόνο ανθρώπους και σχέσεις που με πάνε μπροστά»).

Μπορείς ακόμα να γράψεις κάποια λόγια, τα οποία εκφράζουν μια θετική στροφή που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και τη φιλοσοφία σου (π.χ. «μια καινούργια μέρα ξεκινά, που κρύβει χαρές και αγάπη»), που σε δυναμώνουν (όπως στη φωτό, τα λόγια του Καβάφη) ή που βοηθούν να διορθώσεις κάποιο ελάττωμά σου (π.χ. «θα πηγαίνω στα ραντεβού στην ώρα μου»).

Βρες μια κομψή κορνίζα σε απαλό χρώμα που να ταιριάζει με τις αποχρώσεις του δωματίου και πλαισίωσε όμορφα το χαρτί που αναγράφει την παρακίνηση ή την υπενθύμιση, την οποία θέλεις να κάνεις στον εαυτό σου. Στη συνέχεια κρέμασε το κάδρο στον τοίχο απέναντι από το κρεβάτι σου.

Να θυμάσαι ότι η καλύτερη αυθυποβολή γίνεται τα πρώτα λεπτά του πρωινού, μόλις έχεις ξυπνήσει. Ανοίγοντας τα βλέφαρά σου θα χαμογελάσεις κοιτώντας τον χειροποίητο πίνακά σου και η ημέρα σου θα ξεκινήσει ομορφότερα και με νόημα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ