Βαρκελώνη: Γνωστός YouTuber εξευτέλιζε άστεγο.

Γνωστός YouTuber καταδικάστηκε επειδή σε βίντεο στο κανάλι του στο διαδίκτυο φαινόταν να ταπεινώνει έναν άστεγο άνδρα στη Βαρκελώνη.

Ο YouTuber προσέφερε μπισκότα γεμιστά με οδοντόκρεμα μαζί με ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ σε έναν Ρουμάνο επαίτη.

Ο Καν – Ούα Ρεν, γνωστότερος με το ψευδώνυμο ReSet στο YouTube, 19 ετών την εποχή της απαράδεκτης πράξης, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βαρκελώνης σε φυλάκιση 15 μηνών.

Η δικαστής διέταξε, επίσης, να κλείσουν τα κανάλια του στο YouTube για πέντε χρόνια και να καταβάλει αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ στο θύμα του.

Στην Ισπανία συνήθως δίνεται αναστολή στις ποινές φυλάκισης που είναι μικρότερες των 24 μηνών, εφόσον ο κατηγορούμενος δεν έχει προηγούμενες καταδίκες.

Βαρκελώνη: ReSet στο YouTube

Το επίμαχο βίντεο, που πλέον έχει αποσυρθεί, αναρτήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο κανάλι του ReSet στο YouTube. Ο νεαρός είχε βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να αδειάζει την κρέμα από τα μπισκότα και να την αντικαθιστά με οδοντόκρεμα. Κατόπιν, τα “πρόσφερε” μαζί με ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ σε έναν Ρουμάνο επαίτη.

“Ίσως να το παράκανα αλλά δείτε τη θετική πλευρά, αυτό θα τον βοηθήσει να πλύνει τα δόντια του, δεν νομίζω ότι τα πλένει συχνά αφότου έγινε φτωχός”, λέει κατόπιν, απευθυνόμενος στους συνδρομητές του, ένας εκ των οποίων τον είχε “προκαλέσει” να κάνει αυτή τη “φάρσα”.

Η δικαστής σημείωσε στην απόφασή της ότι ο άστεγος άνδρας έκανε εμετό.

Μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το βίντεό του ο ReSet προσπάθησε να αποκαταστήσει τη φήμη του, αλλά τα έκανε χειρότερα: ανάρτησε ένα καινούριο, στο οποίο πήγε να δει το θύμα του και του έδωσε άλλα 20 ευρώ.

“Αν το είχα κάνει σε κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα, αλλά επειδή αυτός είναι άστεγος, ο κόσμος διαμαρτύρεται”, σχολίασε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Καν – Ούα Ρεν προσπάθησε να εμποδίσει τον άτυχο Ρουμάνο να τον καταγγείλει, προσφέροντάς του 300 ευρώ και ένα καινούριο… βίντεο, στο οποίο οι δυο τους θα περνούσαν μαζί μια νύχτα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κάνει παρόμοιες φάρσες και σε άλλους ευάλωτους ανθρώπους και είχε αναρτήσει τα βίντεο στο κανάλι του, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα, μέσω των διαφημίσεων.

“Κάνω σόου, στο κόσμο αρέσουν οι νοσηρές καταστάσεις”, δικαιολογήθηκε ο ίδιος στο δικαστήριο.

Τα δύο κανάλια του ReSet στο YouTube, που έχουν 1,2 εκατομμύριο και 250.000 συνδρομητές αντίστοιχα, λειτουργούσαν κανονικά σήμερα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here