Ρουμανία: Πλημμύρες και ζημιές από σφοδρές βροχές και καταιγίδες – Video

Στη Ρουμανία, πλημμύρες και ζημιές σε 34 περιοχές της χώρας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ώρου.

Σύμφωνα με τη Γενική Επιθεώρηση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (IGSU), σε πολλές περιοχές στη Ρουμανία, όπως το Μπακάου, η Κλουζ, η Κονστάντζα, το Ιάσιο και η Σουτσεάβα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια και πολλοί κάτοικοι να αναζητήσουν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους.

Η IGSU, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και τις ομάδες διάσωσης, κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν παιδιά και ενήλικες που ήταν “παγιδευμένοι” σε αυτοκίνητα ή στα σπίτια τους.

Ρουμανία: Παρέλυσε το οδικό δίκτυο

Δρόμοι καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά, η κυκλοφορία σε τέσσερις εθνικές οδούς (DN1/BH, DN 1F/SJ, DN 28/IS και DN 1F/SJ) διεκόπη, ενώ σημαντικά προβλήματα υπάρχουν και σε αρκετά σημεία της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας.

Συνεργεία των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών εργάζονται ακατάπαυστα για την αποκατάσταση των ζημιών και την απομάκρυνση των υδάτων που έχουν συσσωρευτεί και απαντλήσεις υδάτων πραγματοποιούνται όπου κρίνεται αναγκαίο.

Παράλληλα, το Εθνικό Επιχειρησιακό Κέντρο της IGSU παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και ενημερώνει για οποιαδήποτε μεταβολή που ενδεχομένως θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here