Ρέγιες: Παντού έγραφε ιστορία. Αήττητο με Άρσεναλ – Γκολ τίτλου με Ρεάλ – Τρία σερί Europa με Σεβίλλη


Το ποδόσφαιρο πενθεί σε όλο τον κόσμο για το χαμό του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες και όχι άδικα, αφού επρόκειτο για ένα ποδοσφαιριστή με μυθική καριέρα! Μέλος των “invincibles” της Άρσεναλ, έγραψε ιστορία στη Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ τίτλου τη σεζόν 2007, ενώ ήταν “παρών” και στην ιστορική τριετία της Σεβίλης με τις διαδοχικές κατακτήσεις του Europa League.

Μία απίστευτη καριέρα έφθασε στο τέλος της με το πλέον τραγικό τρόπο, αφού ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες δεν πρόλαβε να αποχαιρετήσει την ενεργό δράση, χάνοντας τη ζωή του σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Ο Ισπανός αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους εξτρέμ της τελευταίας 20ετίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έχοντας γράψει ιστορία με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, την Άρσεναλ, τη Σεβίλη, την Ατλέτικο και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ξεκινώντας από τους Σεβιγιάνους, ο Ρέγιες αποτέλεσε τη μεγάλη μετεγγραφή της Άρσεναλ στην κορυφαία σεζόν της στην Αγγλία, όταν το Δεκέμβριο του 2004 ενίσχυσε την ομάδα που έγινε… μύθος, τους invincibles που κατέκτησαν ως αήττητοι την Πρέμιερ Λιγκ για τελευταία φορά μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε ένας δανεισμός του στη Ρεάλ τη σεζόν 2006-07, για να πανηγυρίσει και εκεί τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, πετυχαίνοντας μάλιστα δύο «χρυσά» γκολ τίτλου σε ματς κόντρα στη Μαγιόρκα την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τα οποία οι «μερένγκες» πήραν το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με τη Μπαρτσελόνα.

Η εξέλιξη της καριέρας του μπορεί να μην ήταν ανάλογη σε ατομικό επίπεδο, αλλά σε ομαδικό παρέμεινε συλλέκτης τίτλων, αφού μετά από δύο Europa League με την Ατλέτικο Μαδρίτης, έγραψε ιστορία και με την ομάδα της καρδιάς του. Στην επιστροφή του στη Σεβίλη αποτέλεσε μέλος της ομάδας-ρεκόρ του Ουνάι Εμερί, η οποία και κατέκτησε τρεις συνεχόμενες φορές το Europa League από το 2015 έως και το 2017.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ