Καταγγελία φοιτητή ΑμεΑ που απεγνωσμένα αγωνίζεται για υγιεινό περιβάλλον στο ΠΑΔΑ


Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστημιούπολη 2, ένας φοιτητής με αναπηρία και ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, από τότε που πέρασε με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις (2017), με αλλεπάλληλες οχλήσεις και καταγγελίες προς όλους τους αρμοδίους, έχοντας προκαλέσει αναρίθμητους υγειονομικούς ελέγχους και συστάσεις προς τη διεύθυνση του Πανεπιστημίου και τους πρυτάνεις, επίσης έχοντας προκαλέσει διάφορα δημοσιεύματα και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, αγωνίζεται μάταια και απεγνωσμένα να εφαρμοστούν οι διατάξεις περί κανονισμών για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία και την εφαρμογή των αντικαπνιστικών διατάξεων.

Το αποτέλεσμα: Το κάπνισμα εξακολουθεί αρειμανίως στο ΠΑΔΑ ενώ οι υγειονομικοί έλεγχοι απέτυχαν να διαπιστώσουν την παρουσία των πολυκαιρινών σταχτοδοχείων ιδιοκτησίας του πανεπιστημίου, την παντελή απουσία απαγορευτικών σημάνσεων, την παρουσία σταχτοδοχείου που διαφημίζει το κάπνισμα, τα αναρίθμητα αυτοσχέδια σταχτοδοχεία και την αποπνικτική κάπνα που παραπέμπουν σ’ ένα απολίτιστο κι ανθυγιεινό περιβάλλον μέσα στο πανεπιστήμιο, στο οποίο εκτίθενται και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, φοιτητές, διοικητικό κι εκπαιδευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι κι επισκέπτες.

Πρόσφατα, δε, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει και τουαλέτα για ΑμεΑ μη προσβάσιμη επειδή χρησιμοποιείται ως αποθήκη για το προσωπικό καθαριότητας.

Δείτε ολόκληρη την καταγγελία με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις και καταγγελίες αναγνωστών, άλλων site ή blogs που αναδημοσιεύονται από το portal δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις απόψεις των συντακτών ή του «tromaktiko». Πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της άποψης και συνεχίζουμε από τις 08/10/2018 (όπου άλλαξε η δημοσιογραφική ομάδα) να δημοσιεύουμε κάθε είδους καταγγελία ή άποψη αναγνώστη που έχει απτά στοιχεία και είναι τεκμηριωμένη. Τα email σας μπορείτε να τα στέλνετε στο: [email protected]


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ