20 μύθοι για την αντισύλληψη


Ναι, υπάρχουν μύθοι που αφορούν την αντισύλληψη. Ναι, θα τους διαβάσεις παρακάτω. Όχι, δε θέλεις να τους διαπιστώσεις μόνη σου εμπειρικά, αν δεν είσαι έτοιμη να αναλάβεις το ρόλο της μαμάς.

1| Δε μπορείς να μείνεις έγκυος την πρώτη φορά που κάνεις σεξ
Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς ξεκίνησε αυτός ο μύθος. Ωστόσο, for the record, πρώην συμμαθήτρια μου έμεινε έγκυος την πρώτη της φορά. Τη στιγμή που μιλάμε πρέπει να έχει αφήσει το γιό της στο σχολείο και να κατευθύνεται προς τη δουλειά της.

2| Τα αντισυλληπτικά χάπια προκαλούν αύξηση του βάρους
Κάποια χάπια με υψηλότερες δόσεις οιστρογόνων προκαλούν μια μικρή αύξηση βάρους, γύρω στα τέσσερα κιλά. Όταν όμως το σώμα σου τα συνηθίσει, θα τα χάσεις άμεσα. Να προσθέσουμε κάπου εδώ ότι η πρώτη φορά που παίρνεις ένα αντισυλληπτικό χάπι είναι κάπως δοκιμαστική. Δεν είναι όλα τα χάπια κατάλληλα για όλους τους οργανισμούς.

3| Η μέθοδος του “τραβήγματος” είναι ασφαλής
Όχι. Αλήθεια. Αρχικά υπάρχουν τα προσπερματικά υγρά. Επίσης, η πιθανότητα το “τράβηγμα” να γίνει λίγο πιο καθυστερημένα είναι τεράστια.

4| Δε γίνεται να μείνεις έγκυος όταν έχεις περίοδο
Αν έχεις πολύ μικρό κύκλο και ωορρηξία σύντομα μετά το τέλος της περιόδου σου, μπορείς να μείνεις έγκυος, αφού το σπέρμα ζει μέχρι και εφτά μέρες (5-7 για την ακρίβεια). Οπότε όχι, δεν είναι safe το να κάνεις σεξ χωρίς προφυλακτικό όταν έχεις περίοδο.

5| Τα αντισυλληπτικά χάπια προκαλούν καρκίνο
Όχι! Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, τα αντισυλληπτικά μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο της μήτρας και των ωοθηκών. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή ανησυχία ότι σε περίπτωση που μια γυναίκα είχε καρκίνο του μαστού, μια υψηλή δόση οιστρογόνων μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση των κυττάρων του μαστού. Μια έρευνα όμως κατέληξε ότι χάπια με μικρή δόση οιστρογόνων δεν συνδέονται με την πρόκληση καρκίνου του μαστού.

6| Οι κολπικές πλύσεις μετά το σεξ μπορούν να εμποδίσουν μια εγκυμοσύνη
Στην πραγματικότητα, ο κόλπος σου δε χρειάζεται πλύσεις. Αυτή είναι μια “δουλειά” που κάνει μόνος του. Άσε που το νερό θα μεταφέρει οτιδήποτε προς τα μέσα και πάνω. Καταλαβαίνεις τι εννοούμε οπότε όχι. Ξέχασε το.

7| Δεν κάνει να πίνεις αλκοόλ όταν παίρνεις αντισυλληπτικά
Ακούγεται λίγο σαν αστικός μύθος, γιατί είναι. Το αλκοόλ δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των αντισυλληπτικών. Ο μόνος τρόπος να επηρεάσει βασικά, είναι να πιεις τόσο πολύ, που στο τέλος θα ξεχάσεις να πάρεις το χάπι σου.

8| Τα αντισυλληπτικά δρουν αμέσως
Θα είχε ενδιαφέρον αν αυτό ίσχυε, αλλά όχι. Χρειάζεται τουλάχιστον μια βδομάδα μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο σώμα σου. Έτσι για μια με δύο εβδομάδες μη σκιπάρεις το προφυλακτικό.

9| Το να πηγαίνεις στην τουαλέτα μετά το σεξ θα σε εμποδίσει μια εγκυμοσύνη
Το να πηγαίνεις στην τουαλέτα είναι ένας καλός τρόπος να απομακρύνεις τα βακτήρια από την ουρήθρα σου και να μειώσεις τις πιθανότητες για ουρολοίμωξη. Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει με την εγκυμοσύνη; Η ουρήθρα σου είναι κάτι εντελώς άσχετο με τον κόλπο σου και τη μήτρα σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ