Οι υπάλληλοι αεροδρομίων μοιράζονται 8 tips για αεροπορικά ταξίδια!


Οι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών των αεροπορικών εταιρειών γνωρίζουν ένα ή δύο πράγματα παραπάνω σχετικά με τα ταξίδια. Ακόμα και τα μυστικά των αεροδρομίων που δεν θέλουν να γνωρίζετε!

Γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με τη διαδικασία που χρειάζεται από τη στιγμή που μπαίνει κανείς στο αεροδρόμιο μέχρι να επιβιβαστεί στην πτήση του, και επιπλέον, έχοντας στην “πλάτη” τους αρκετά ταξίδια λόγω εργασίας, ή λόγω των δωρεάν και μειωμένων πτήσεων, πολλοί από αυτούς τους υπαλλήλους έχουν αρκετή ταξιδιωτική εμπειρία.

Το αμερικανικό Insider ζήτησε από υπαλλήλους του αεροδρομίου που έχουν διάφορα πόστα να μοιραστούν μαζί μας τα καλύτερα ταξιδιωτικά τους tips. Πάμε να δούμε τα οκτώ πράγματα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να κάνετε το επόμενο σας ταξίδι ευκολότερο και πιο ευχάριστο…

1.Να ζητάτε βοήθεια όποτε τη χρειάζεστε
Αν κάτι πάει στραβά, πλησιάστε και ρωτήστε με ευγενική στάση, και ο πράκτορας θα χαρεί να σας βοηθήσει. “Αυτή η συμβουλή αξίζει το βάρος της σε χρυσό” αναφέρει πράκτορας εξυπηρέτησης πελατών με 30 χρόνια προϋπηρεσία.

2. Πως θα αποφύγετε τις καθυστερήσεις
Κατά γενικό κανόνα, όσο πιο αργά ταξιδεύετε μέσα στην ημέρα, τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε μια καθυστέρηση στην πτήση σας.

3. Πως να κερδίσετε δωρεάν προνόμια
Βγάλτε κάρτα μιλίων αλλά και μέλους για τις αεροπορικές εταιρείες που ταξιδεύετε πιο συχνά για να έχετε ελεύθερη πρόσβαση στο club και πολλά ακόμα προνόμια.

4. Πως να πάρετε πρώτοι τις αποσκευές σας από τον ιμάντα αποσκευών
Ιμάντας αποσκευών, αεροδρόμιο
Η καλύτερη επιλογή σας είναι να είστε ένας από τους τελευταίους επιβάτες που θα κάνετε check in στη βαλίτσα σας. Αυτό γιατί η βαλίτσα σας θα είναι στο τελευταίο καρότσι που θα φορτωθεί άρα και το πρώτο για εκφόρτωση όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Αν πάλι δεν έχετε χρόνο για χάσιμο και έχετε μαζί σας χειραποσκευή και όχι μεγάλη βαλίτσα, προτιμήστε να παίρνετε την παίρνετε μαζί σας στην καμπίνα.

5. Πάρτε μια επιπλέον ημέρα διακοπών δωρεάν
Όταν μπορείτε να προσφέρετε τη θέση σας εθελοντικά αλλά πάντα με αντάλλαγμα… Κάπως έτσι παίρνετε ταξιδιωτικά πιστοποιητικά, κουπόνια για φαγητό, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο αλλά και τις περισσότερες φορές ένα κάθισμα πρώτης θέσης στην επόμενη διαθέσιμη πτήση.

6. Πως να βρείτε μια καλύτερη θέση σε ορισμένες πτήσεις
Πείτε ναι στο online check in που είναι συνήθως 24 ώρες πριν!

7. Μην πληρώνετε τις υπερβολικές τιμές για το νερό στο αεροδρόμιο και το αεροπλάνο
Μπουκάλι με νερό στο αεροδρόμιο
Να έχετε μαζί σας ένα άδειο μπουκαλάκι νερό το οποίο μπορείτε να γεμίσετε μετά τον έλεγχο. Τα περισσότερα εστιατόρια θα σας αφήσουν να τα γεμίσετε δωρεάν εάν το ζητήσετε ευγενικά.

8. Πως -σε σπάνιες περιπτώσεις- μπορείτε να έχετε αναβάθμιση με έκπτωση ή δωρεάν
Υπάρχουν πολύ λίγες δωρεάν ή με έκπτωση αναβαθμίσεις. Οι ταξιδιώτες που θα μπορούσαν να λάβουν δωρεάν αναβάθμιση λόγω αναδιάταξης της χωρητικότητας ή των καθισμάτων, είναι αυτοί που πληρώνουν τα περισσότερα ή ταξιδεύουν περισσότερο με την αεροπορική εταιρεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ