Τα σημάδια για να μην σε πιάνουν… κορόιδο οι τοξικοί άνθρωποι


Η ζωή μας βασίζεται στις σχέσεις που συνάπτουμε. Ερωτικές, οικογενειακές, επαγγελματικές, φιλικές. Όλες έχουν να κάνουν με ανθρώπους, οπότε και τα λάθη είναι αποδεκτά και θεμιτά.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως με το πού μπει ένα άτομο στη ζωή σου, είναι και το ιδανικό. Δεν σημαίνει απαραίτητα πως ήρθε για να μείνει. Γιατί μπορεί να θες να υπάρχει εκεί για εσένα, αλλά παράλληλα να μην του κάνεις και χώρο.

Πρέπει να διώξεις άτομα από τη ζωή σου
Ή υπάρχει η περίπτωση να του αρέσει να χειραγωγεί τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικές σχέσεις όχι μόνο να μην είναι υγιείς αλλά καταστροφικές και βλαβερές. Και αυτό μας οδηγεί στη δύσκολη απόφαση ότι πρέπει να «κοπούν».

Πώς όμως αναγνωρίζεις ότι μια σχέση σου δεν είναι καλή για εσένα; Υπάρχουν σημάδια; Σύμφωνα με τη Δρ. Suzanne Degges – White, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, υπάρχουν μερικές ενδείξεις που σου χτυπούν ένα… καμπανάκι.

Οι ενδείξεις για ανθυγιεινές – τοξικές σχέσεις είναι:

Μια νέα γνωριμία που αποζητά πολύ από τον χρόνο σου ή μοιράζεται μαζί σου πολλά πράγματα σε σύντομα χρονικό διάστημα,

Άνθρωποι που σε καλούν μόνο όταν κάτι τους συμβαίνει ή σε χρειάζονται για κάτι συγκεκριμένο
Όσοι αποφασίζουν για εσένα χωρίς καν να υπολογίσουν τη γνώμη σου,

Εκείνοι που μονοπωλούν τις συζητήσεις σας και επιζητούν να συζητούν μόνο για τη δική τους ζωή δίχως να σου παρέχουν χρόνο και χώρο,

Άτομα που παραπονιούνται ότι δεν είσαι διαθέσιμος για εκείνους και ακόμα και όταν τους βρίσκεις λύση, συνεχίζουν να γκρινιάζουν, χωρίς το παραμικρό ίχνος κατανόησης,

Οι άνθρωποι που σε βλέπουν σαν «τρόπαιο» και δεν θέλουν να κάνεις παρέα με κάποιους άλλους. Για αυτό κιόλας προσπαθούν να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος στην καθημερινότητά σου,

Αυτοί που δεν ντρέπονται να σου ζητήσουν λεφτά αλλά αργούν σε μεγάλο βαθμό να στα επιστρέψουν ή αποφεύγουν να το κάνουν, ακόμα και αν έχουν στη διάθεσή τους.

Στην αρχή όλοι καλοί φαίνονται

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή κάθε σχέσης τείνουμε να παραβλέπουμε κάποια χαρακτηριστικά προκειμένου να μην γίνουμε περίεργοι ή απαιτητικοί. Εξάλλου, είναι συνετό να δίνεις χρόνο στον άλλο να σου δείξει ποιος είναι με τον καιρό.

Δυστυχώς όμως, ορισμένες τοξικές συμπεριφορές και επιβλαβείς στάσεις δεν κρύβονται και πάντα βρίσκουν τον τρόπο τους να βγαίνουν στην επιφάνεια. Αν λοιπόν, κάποια συνάντηση σε κάνει να νιώθεις άβολα, ίσως είναι σημάδι που οφείλεις να αξιολογήσεις. Και σύντομα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ