Μπαλάφας κατά δημοσιογράφων της ΕΡΤ: Θα λέτε «13η σύνταξη», όχι «επίδομα».


Άστραψε και βρόντηξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας – Επιχείρησε να υπαγορεύσει σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ πως θα αποκαλούν την «13η σύνταξη».

Με δημοσιογράφους της ΕΡΤ τα’ βαλε ο Γιάννης Μπαλάφας, επειδή αποκάλεσαν την λεγόμενη 13η σύνταξη που δόθηκε λίγο πριν τις ευρωεκλογές, ως «επίδομα». Το χειρότερο όμως είναι πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να επιβάλλει στους δημοσιογράφους τι θα λένε, με την δικαιολογία ότι είναι δημοσιογράφοι της… ΕΡΤ.

Αναλυτικότερα, ο Γιάννης Μπαλάφας παραχωρούσε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, όταν η δημοσιογράφος είχε την «ατυχία» να κάνει λόγο για «προεκλογικό επίδομα στους συνταξιούχους».

Ποιός είδε τον Γιάννη Μπαλάφα και δεν τον φοβήθηκε… Αμέσως «κατακεραύνωσε» τους δημοσιογράφους πως η λέξη «επίδομα» είναι του κυρίου Μητσοτάκη!

«Τι επίδομα και πράσινα άλογα; Δόθηκε μόνιμη, μικρή πρόσθετη 13η σύνταξη», ανέφερε ο κ. Μπαλάφας.

Όμως η δημοσιογράφος παρατήρησε πως οι συνταξιούχοι δεν την εξέλαβαν ως τέτοια. Κακώς. Κατά τον κ. Μπαλάφα. Για τον οποίο οι δημοσιογράφοι που είναι στην δημόσια ραδιοτηλεόραση «πρέπει να είναι αντικειμενικοί και να μην λένε τη λέξη «επίδομα»», διότι τότε τι θα λένε τα ιδιωτικά κανάλια;

Το αποκορύφωμα όμως ήρθε όταν δέχθηκε την παρατήρηση πως οι δημοσιογράφοι δεν είναι υποχρεωμένοι να υιοθετούν μια συγκεκριμένη ορολογία. «Να μην ξαναχρησιμοποιήσετε αυτή τη λέξη (σσ επίδομα)!» ήταν η «εντολή» Μπαλάφα.

Ακούστε τον διάλογο που είχε ο Γιάννης Μπαλάφας με τους δημοσιογράφους του Πρώτου Προγράμματος:

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ