Σινά: Φρικιαστικά πλάνα από τη φονική μάχη Αιγύπτιων στρατιωτών και τζιχαντιστών

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο βόρειο Σινά, όπου οι τζιχαντιστές εδώ και αρκετά χρόνια βάζουν στο στόχαστρο τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας

Η επίθεση στο βόρειο Σινά έγινε στην αρχή της μουσουλμανικής γιορτής του Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, στόχος των δραστών ήταν ένα φυλάκιο της αστυνομίας στα δυτικά του Αλ Αρίς, της πρωτεύουσας του βόρειου Σινά. Από την επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν, επίσης, ενώ ορισμένοι άλλοι διέφυγαν και καταζητούνται

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, οι δύο από τους πέντε δράστες κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους δυο θωρακισμένα άρματα της αστυνομίας προτού εξουδετερωθούν – ο ένας από τα πυρά ενός στρατιωτικού αεροσκάφους και ο άλλος από τις δυνάμεις ασφαλείας στο έδαφος.

Στην ανακοίνωσή του, που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό όργανό του, το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, το Ισλαμικό Κράτος κάνει λόγο για “δύο ταυτόχρονες επιθέσεις” στο Αλ Αρίς και σε έναν άλλο τομέα, κοντά στην πόλη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρακάτω βίντεο περιέχει σκληρές:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here