Πας για μπάνιο στη Λούτσα και δεν έχεις φάει καλαμάκι, κοτόπουλο ή μπιφτέκι από αυτό το μαγαζί; Αν ναι, απλά ρε φίλε δεν ξέρεις τι χάνεις…


Ο πιο in προορισμός της Αττικής για πολλές δεκαετίες, είναι αναμφισβήτητα η Λούτσα

Είναι η πόλη που έχει παραλίες με άμμο, πεντακάθαρα νερά ιδανικά για οικογένειες και ζευγάρια. Κάπου εκεί δεξιά προς Βραυρώνα και λίγα μέτρα πριν τον “Ιππόκαμπο”, υπάρχει μια γωνιά με ελληνική κουζίνα με πραγματικά χειροποίητα προϊόντα που θα σου κάνει ζημιά στον ουρανίσκο, αφού πρώτα βρεις να κάτσεις κάτω από τα δέντρα και τις κληματαριές, φυσώντας το θαλασσινό αεράκι τα αλατισμένα σου μαλλιά (αν έχεις).

Η κα Ντίνα, ο κυρ Μήτσος και τα τρία τους παιδιά, μαζί με τους ευγενικότατους υπαλλήλους της Πυροστιάς, είναι έτοιμοι κάθε μέρα, όλη μέρα, να σας ταξιδέψουν με τα μοναδικά χειροποίητα πιάτα τους στην κουζίνα… της μαμάς. Ναι, κυριολεκτώ. Πιο σπιτικό φαγητό δεν πρόκειται να φας πουθενά αλλού, αφού οι οικοδεσπότες, η γλυκύτατη κα Ντίνα και το κομάντο ο Μήτσος, έχουν διαχωρίσει τους ρόλους τους, προσφέροντας ο καθένας από τους δυο τους, τον καλύτερο εαυτό τους παρέα με τα τρία παιδιά τους στους εκατοντάδες πελάτες που τους επισκέπτονται ξανά και ξανά όλο τον χρόνο στο παραδεισένιο μαγαζί τους.

Η ιστορία της κας Ντίνας και του “κομάντο” Μητσάρα
Η κα Ντίνα προέρχεται από οικογένεια με το καλύτερο εστιατόριο στη Δυτική Αττική από τη δεκαετία του ’80. Πέρασαν από εκεί διάσημοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες της τότε εποχής. Η κα Ντίνα από μωρό ήταν στο μαγαζί του μπαμπά και της μαμά της. Αν την ρωτήσεις, πως την παλεύει και φτιάχνει χειροποίητη ακόμα και την σως μουστάρδας, θα σου απαντήσει λακωνικά: “Αγαπώ αυτό που κάνω, γιατί το κάνω από παιδί”. Και εκεί, τουμπεκιάζεις, γιατί απλά αν πας στο μαγαζί και δεν δοκιμάσεις κολοκυθοκεφτέδες, τοματοκεφτέδες, τυροκαυτερή, τζατζίκι, τυροκροκέτες, μπαστουνάκια φέτας με μέλι και σουσάμι, σαγανάκι τυρί ή φλογέρες για ορεκτικά, είναι σα να πήγες στη παραλία με καύσωνα στα δέκα μέτρα από το μαγαζί και δεν έκανες βουτιά μέχρι να μουλιάσεις.

Και συνεχίζω. Αν δεν δοκιμάσεις τα άπαικτα τεράστια χειροποίητα καλαμάκια τους, τα παϊδάκια κοτόπουλο που δεν παίζει να έχεις φάει πουθενά αλλού, τα χειροποίητα μπιφτέκια κοτόπουλου που αποκλείεται να έχεις δοκιμάσει καλύτερα ακόμα και από την μάνα σου, το εξοχικό και το κοκορέτσι (αν είσαι τυχερός και βρεις), την “υπερτούμπανο” σταβλίσια μπριζολάρα, το κεμπάπ βέργας ή το μοσχαρίσιο συκώτι σχάρας, παρέα με 3-4 υπερπαγωμένες μπύρες που θα σου σερβίρει ο… “κουμπάρος” ή το κομάντο ο Μητσάρας, είναι σα να πήγες στο φεγγάρι και δεν… πάτησες επάνω.


Αν υπάρχει γευστικός παράδεισος, τότε είναι εκεί…
Ναι ρε φίλε. Εκεί είναι. ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ. Είσαι κάτω από τα δέντρα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, σε φυσάει ο θαλασσινός αέρας, νιώθεις κάτι “σπιτικό” με το που πατάς το γεμάτο αλάτια πόδι σου και θέλεις να φας ποιοτικά όσο δεν πάει. Τα έχεις όλα. Φαγητό που παίζει να έχουν 4-5 μαγαζιά σε όλη την Αττική, σημείο που σε χαλαρώνει και τιμές τίμιες όσο δεν πάει.

Ακόμα και αν δεν πας Λούτσα, είναι ένας καλός λόγος για να κάνεις την τσάρκα σου…
Εγώ το  έκανα και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Σε λιγότερο από 30 λεπτά είσαι Λούτσα. Μπαίνεις από Αττική οδό και βγαίνεις στην έξοδο για Ραφήνα μέσα σε 15 λεπτά από όποιο σημείο της Αττικής και αν μπεις. Τέρμα του δρόμου δεξιά. Περνάς εκπτωτικό χωριό, Αττικό πάρκο, νεκροταφείο και στα φανάρια κάνεις αριστερά. Στα επόμενα φανάρια που θα συναντήσεις κάνεις πάλι αριστερά και τώρα βρίσκεσαι στην ευθεία για παραλία. Δεξιά σου το αεροδρόμιο. Στα φανάρια της παραλίας στρίβεις δεξιά (tip: Χώσου 50 μέτρα πριν το φανάρι δεξιά και βγες παραλιακή χωρίς να περιμένεις στο φανάρι). Είσαι στη Λεωφόρο Βραυρώνος, στον παραλιακό της Λούτσας (ή Αρτέμιδας). Στο νούμερο 77, θα βρεις δεξιά την “Πυροστιά“.

Η “Πυροστιά” είναι το πρώην “Ορνιθοτροφήο” που έχει αφήσει εποχή στην περιοχή. Καταργώντας τα τυλιχτά που δεν προλάβαιναν για κανέναν λόγο να φτιάξουν παρέα με όλα τα υπόλοιπα πιάτα, άλλαξε και τίτλο.

Τα συν του μαγαζιού:
– Κουζίνα σαν της μαμάς σου
– Αυλή με τραπεζάκια μέσα στο… πράσινο
– Μεγάλες μερίδες
– Ευγενικότατο προσωπικό
– Γλυκάκι σπιτικό έκπληξη στο τέλος
– Τιμές εξαιρετικά καλές σε σχέση με το προϊόν και το σημείο

Τα πλην του μαγαζιού:
– Μητσάρα, βάλε κι άλλα τραπέζια να κάτσει ο κόσμος. Τα 40 είναι πολύ λίγα

Αν αποφάσισες να φας Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή, κάνε ένα τηλέφωνο από το πρωί για να κλείσεις τραπέζι. Για να είσαι ήσυχος ότι θα βρεις να κάτσεις.


Που θα βρείτε την επιχείρηση:

Περιοχή: Αρτέμιδα (Λούτσα) Αττικής
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βραυρώνος 77, 19 016
Τηλ.:  212 100 37 98
Delivery: ΟΧΙ
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 π.μ. – 00:00 π.μ.
Κατηγορία βράβευσης 2018: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ
Site: 
Facebook page: Πυροστιά


2 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ