Φιλιππίνες: 10 δέντρα θα πρέπει να φυτεύει ο κάθε μαθητής για να πάρει απολυτήριο


Ένας νέος νόμος στις Φιλιππίνες απαιτεί όλοι οι τελειόφοιτοι Γυμνασίου, Λυκείου και πανεπιστημίων να φυτεύουν τουλάχιστον 10 δέντρα ο καθένας πριν τελειώσουν το σχολείο ή το κολλέγιο για να μπορέσουν να πάρουν απολυτήριο ή πτυχίο, αντίστοιχα.

Ο νόμος εφαρμόστηκε με αφορμή μία παράδοση που υπάρχει στις Φιλιππίνες και θέλει τα παιδιά που ετοιμάζονται να αποφοιτήσουν από το σχολείο να φυτεύουν δέντρα.

Σκοπός του νόμου είναι να συνεχίσει αυτή την παράδοση, αλλά και να συμβάλλει θετικά στο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μάλιστα, οι υποστηρικτές του νόμου θεωρούν ότι υπάρχει πιθανότητα μέσα σε μία γενιά να φυτευτούν 525 δισεκατομμύρια δέντρα, αν όλα γίνουν σωστά.

«Με πάνω από 12 εκατομμύρια αποφοίτους από Γυμνάσια, 5 εκατομμύρια από Λύκεια και περίπου 500,000 από τα κολλέγια, αυτή η πρωτοβουλία – αν λειτουργήσει σωστά –  θα εξασφαλίσει ότι τουλάχιστον 175,000 καινούρια δέντρα θα φυτεύονται κάθε χρόνο», δήλωσε ο Gary Alejano, πολιτικός από τις Φιλιππίνες.

Τα δέντρα θα φυτεύονται σε δάση, μερικές προστατευόμενες περιοχές, στρατόπεδα, εγκαταλελειμμένα σημεία εξόρυξης και συγκεκριμένες αστικές περιοχές.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα είδη των δέντρων που θα επιλεγούν για φύτευση θα πρέπει να είναι κατάλληλα για την τοποθεσία, το μικροκλίμα και την τοπογραφία της, ενώ θα υπάρξει προτίμηση σε ενδογενή είδη.

Πέρα από την άμεση ενίσχυση του περιβάλλοντος οι αρχές ελπίζουν ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες του περιβάλλοντος και θα οδηγήσει σε περισσότερες οικολογικές πρωτοβουλίες στο μέλλον.

Η παράνομη υλοτομία

Οι Φιλιππίνες είναι μία από τις πιο αποψιλωμένες περιοχές του κόσμου με το 70% των δασών που κάλυπτε να εδάφη της να έχει μειωθεί στο 20% τα τελευταία 20 χρόνια! Η παράνομη υλοτομία είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την χώρα και η έλλειψη δέντρων οδηγεί σε εκτεταμένα προβλήματα πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Πηγή: infokids.com.cy


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ