4 διατροφικά λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό


Μεγαλύτερος σύμμαχός μας στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά είνα ο μεταβολισμός. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως εάν ο μεταβολισμός μας “κοιμάται” λόγω ηλικίας ή τρόπου ζωής; Ανακαλύψτε τα διατροφικά λάθη που σας εμποδίζουν να ενισχύσετε τον μεταβολισμό αλλά και τι πρέπει να κάνετε για να χάσετε πιο εύκολα κιλά:

Δεν τρώτε πρωινό
Ο σωστός τρόπος για να χάσουμε κιλά δεν είναι να μειώσουμε τις θερμίδες αλλά να κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς και να προσέχουμε την ποσότητα. Για αυτόν αν δεν τρώτε πρωινό επειδή πιστεύετε ότι θα αδυνατίσετε κάνετε λάθος. Το σωστό πρωινό μπορεί να σας βοηθήσει να μην πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού θα ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε το επόμενο γεύμα με μέτρο. Προτιμήστε ένα πρωινό με φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Δεν πίνετε αρκετό νερό
Το νερό είναι σύμμαχός μας στην προσπάθεια να χάουμε κιλά, αφού καθαρίζει τον οργανισμό από τις συσσωρευμένες τοξίνες και βοηθά το μεταβολισμό δουλεύει σωστά. Στοχεύστε τουλάχιστον σε 8 ποτήρια νερό.

Τρώτε γρήγορα
Προσπαθήστε να τρώτε στο τραπέζι σας και να το απολαβάνετε αφού τα γρήγορα γεύματα μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση συνήθως μας προσθέτουν περισσότερες θερμίδες!

Δεν προσέχετε τη διατροφή σας όταν γυμνάζεστε
Πριν την γυμναστική πρέπει να καταναλώνετε ένα γεύμα ή σνακ με πρωτεΐνη ώστε να έχετε την απαραίτητη ενέργεια για να κάψετε λίπος και θερμίδες. Διαφορετικά απλά θα κάψετε μυικό ιστό και δεν θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ