Serial killer – Κύπρος: Συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας στις έρευνες για ανεύρεση της 6χρονης


Mε κάμερες της Λιμενικής Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ συνεχίζονται οι έρευνες σε στόχους που σηματοδοτήθηκαν στη λίμνη Μεμί, στο Μιτσερό, για ανεύρεση της εξάχρονης Σιέρα, ενός εκ των θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως από αύριο Δευτέρα στις έρευνες θα συνδράμει με την κάμερα της και η ιδιωτική εταιρεία Brasal Marine Services Cy, η οποία συμμετείχε και στις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, από την οποία την περασμένη Τρίτη, 4 Ιουνίου, δύτης της εταιρείας ανέσυρε την τρίτη βαλίτσα στην οποία βρισκόταν ανθρώπινη σορός σε κατάσταση αποσύνθεσης που πιστεύεται πως ανήκει σε ένα από τα θύματα του 35χρονου, την Μαρικάρ Βαλτέζ από τις Φιλιππίνες.

Η Αστυνομία, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της, Στέλιος Στυλιανού βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων μετά τη νεκροτομή που έγινε στη σορό. Την Παρασκευή λήγει το διάταγμα κράτησης του 35χρονου υπόπτου, που είχε ανανεωθεί την περασμένη Πέμπτη, για άλλες οκτώ ημέρες. Μέχρι τότε θα η Αστυνομία θα αξιολογήσει τα δεδομένα για να αποφασίσει πώς προχωρεί, ανέφερε ο κ. Στυλιανού.

Ερευνες στη Λίμνη Μεμί

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε στις δηλώσεις του πως οι έρευνες στη λίμνη Μεμί συνεχίζονται αδιάκοπα. Δουλεύουν εκεί άτομα με τις κάμερες της Λιμενικής και της ΕΜΑΚ και θα προστεθεί αύριο και η κάμερα της ιδιωτικής εταιρείας, σημείωσε.

«Γίνεται έρευνα πάνω στους στόχους που σηματοδοτήθηκαν. Οι έρευνες δεν σταμάτησαν. Αύριο Δευτέρα το πρωί θα προστεθεί και η κάμερα της εταιρείας», επεσήμανε.

Έχουμε μεγάλο αριθμό στόχο για να ερευνήσουμε με τις κάμερες. Εάν οι κάμερες εντοπίσουν κάτι τότε θα καταδυθεί δύτης, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων για την υπόθεση.

Την Παρασκευή λήγει το διάταγμα κράτησης του 35χρονου υπόπτου που είχε ανανεωθεί την περασμένη Πέμπτη για άλλες οκτώ ημέρες.

Ο κ. Στυλιανού είπε πως «ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πώς προχωρούμε. Θα αξιολογηθούν τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα αποφασιστεί πώς θα προχωρήσουμε την Παρασκευή», σημείωσε, δηλαδή αν θα ζητηθεί ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου ή αν η Αστυνομία θα προχωρήσει στην καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο με σκοπό αυτή να παραπεμφθεί για εκδίκαση απευθείας από το Κακουργιοδικείο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα γίνουν στο χωριό Αρεδιού, στις 5 το απόγευμα, οι κηδείες δυο εκ των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea από τη Ρουμανία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ