Συνηθισμένες αιτίες εμετού στα παιδιά


Ο εμετός στα παιδιά μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικά αίτια. Τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν:

1. Γαστρεντερίτιδα, κοινή αιτία εμετού στα παιδιά

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία εμετού στα παιδιά και η συνηθέστερη πεπτική διαταραχή στα βρέφη. Είναι μια σοβαρή αιτία αφυδάτωσης, καθώς οδηγεί σε μια ανισορροπία των χημικών ουσιών στο αίμα μέσω της απώλειας σωματικών υγρών μέσω του εμετού και των περιττωμάτων. Επιπλέον, αυτή η φλεγμονή της πεπτικής οδού μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια ή και τα δύο. Περιστασιακά, συνοδεύεται από πυρετό ή κοιλιακές κράμπες και μπορεί να διαρκέσει από δύο ημέρες έως μία εβδομάδα. Γενικά, η γαστρεντερίτιδα προκαλείται από ιογενή, βακτηριακή ή παρασιτική μόλυνση. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να ενθαρρύνετε τα παιδιά να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να αποφεύγουν τα τρόφιμα και το νερό που δεν αποθηκεύονται σωστά.

2. Τροφικές αλλεργίες

Οι τροφικές αλλεργίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν εμετό στα παιδιά, καθώς και άλλα συμπτώματα όπως δερματικά εξανθήματα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να εξετάζετε τα τρόφιμα που ενδέχεται να προκαλέσουν εμετό στο παιδί σας και να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να διαπιστώσετε εάν η αλλεργία είναι ο λόγος. Ο εμετός μπορεί να συνοδεύεται από διάρροια. Τα επεισόδια διαρκούν συνήθως δύο ημέρες το πολύ. Τα τρόφιμα που συνηθέστερα σχετίζονται με τροφικές αλλεργίες στα παιδιά είναι τα αυγά, το σιτάρι, τα καρύδια, το γάλα, τα ψάρια και τα θαλασσινά.

3. Σκωληκοειδίτιδα

Η σκωληκοειδίτιδα είναι μια οδυνηρή φλεγμονή του παραρτήματος που προκαλεί σοβαρό κοιλιακό πόνο και επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας παρουσιάζει πόνο στο στομάχι που βαθμιαία εντατικοποιείται και νομίζετε ότι μπορεί να είναι σκωληκοειδίτιδα, πρέπει να πάτε αμέσως στον γιατρό.

4. Άλλες λοιμώξεις που μπορεί να προκαλέσουν εμετό στα παιδιά

Εν τω μεταξύ, οι λοιμώξεις είναι επίσης μια κοινή αιτία εμετού στα παιδιά, και μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές. Σε κάθε περίπτωση, εάν το παιδί σας κάνει εμετούς επανειλημμένα και παρουσιάζει άλλα συμπτώματα όπως πυρετό, λήθαργο ή πόνο, θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ