Ένας 24χρονος με καρκίνο σε τελικό στάδιο μοιράζεται όσα έχουν πραγματική αξία στη ζωή


Η ζωή μπορεί να σε απογοητεύει μερικές φορές. Η δουλειά μπορεί να είναι αγχωτική, υπάρχει επίσης η οικογένεια, τα παιδιά, τα θέματα υγείας κι εσύ προσπαθείς να διατηρήσεις τα πάντα σε ισορροπία. Μερικές φορές, αν δεν είσαι προσεκτικός, μπορεί να φτάσεις σε αδιέξοδο. Η ρουτίνα και οι ευθύνες μπορεί να σαμποτάρουν τη χαρά και τη ζωντάνια σου για τη ζωή.

Αλλά είναι σημαντικό να μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Γιατί έρχεται μια στιγμή που σκέφτεσαι όλα όσα δεν έκανες στη ζωή και θα το μετανιώσεις πικρά. Αυτή η συγκινητική ανάρτηση που γράφτηκε από έναν 24χρονο, με καρκίνο σε τελικό στάδιο, θα σας ραγίσει την καρδιά. Είναι μια υπενθύμιση ότι η ζωή είναι πραγματικά δώρο και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο από αυτή την πολύτιμη ευκαιρία.

«Σύντομα θα έχω φύγει για πάντα αλλά δεν πειράζει, αφού μερικοί άνθρωποι θα έχουν διαβάσει αυτό.

Είμαι 24 ετών και μόλις διάλεξα την τελευταία γραβάτα μου. Είναι αυτή που θα φοράω στην κηδεία μου σε μερικούς μήνες από τώρα. Μπορεί να μην ταιριάζει με το κοστούμι μου αλλά είναι ιδανική για την περίσταση.

Η διάγνωση του καρκίνου ήρθε δυστυχώς πολύ αργά για να έχω το περιθώριο να κάνω τα πράγματα που ονειρευόμουν, αλλά το πιο σημαντικό σχετικά με τον θάνατο είναι να φύγεις και να ξέρεις ότι έχεις ζήσει μια καλή ζωή.

Ο τρόπος που έζησα μέχρι τώρα δεν έχει καμία σημασία γιατί δεν έκανα κάτι που είχε αντίκτυπο.

Πριν, υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που απασχολούσαν το μυαλό μου. Όταν όμως έμαθα πόσο χρόνο έχω ακόμα, έγινε ξεκάθαρο ποια πράγματα έχουν πραγματική αξία. Γράφω αυτές τις γραμμές γιατί θέλω να δώσω νόημα στη ζωή μου, με το να μοιραστώ μαζί σας τι κατάλαβα αυτό το διάστημα.

Μην σπαταλάς τον χρόνο σου σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει. Είναι προφανές ότι δεν μπορείς να πετύχεις σε κάτι που δεν χαροποιεί. Η υπομονή, το πάθος και η αφοσίωση έρχονται μόνο όταν κάνεις κάτι που αγαπάς.

Είναι χαζό να φοβάσαι τη γνώμη των άλλων. Αν τον αφήσεις, ο φόβος μπορεί να γίνει χειρότερος μέρα με τη μέρα. Πίστεψε στον εαυτό σου! Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σκεφτούν ότι είσαι τρελός, άλλοι όμως θα σκεφτούν ότι είσαι ήρωας!

Να έχεις τη ζωή σου υπό ελεγχο. Να είσαι υπεύθυνος για τα πράγματα που κάνεις. Περιόρισε τις κακιές συνήθειες και υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Κάνε ένα άθλημα που σε κάνει χαρούμενο.
Να εκτιμάς τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Οι φίλοι και οι συγγενείς θα είναι πάντα πηγή αγάπης και δύναμης. Δεν πρέπει να τους έχεις δεδομένους.

Είναι δύσκολο να εκφράσω τη σπουδαιότητα αυτών των συμβουλών, αλλά ελπίζω να ακούσετε κάποιον που έχει εμπειρία στο πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος.

Νοιαζόμαστε τόσο πολύ για την υγεία του σώματός μας που μέχρι τον θάνατο δεν παρατηρούμε ότι το σώμα μας είναι μόνο ένα κουτί μέσα στο οποίο μεταφέρουμε την προσωπικότητα, τις σκέψεις, τις εμπειρίες μας και τον σκοπό μας σε αυτή τη ζωή.

Αν δεν υπάρχει κάτι μέσα στο κουτί που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, τότε δεν έχει σημασία αν αυτό εξαφανιστεί.

Μπορείς απλά να υπάρχεις μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό, ή μπορείς να παλέψεις γι’ αυτό που πιστεύεις και να γράψεις ιστορία. Ελπίζω να κάνεις τη σωστή επιλογή!».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ