Μεταφέρετε σωστά τα παλιά σας αρχεία στο νέο σας PC χωρίς κόπο και σε ελάχιστο χρόνο


Πόσες φορές δεν σας έχετε προσπαθήσει – μετά την αγορά ενός νέου pc – να «περάσετε» τα αρχεία σας από τον έναν υπολογιστή στον άλλο και τα έχετε βρει σκούρα;

Το Newsbomb.gr ψάχνοντας το διαδίκτυο βρήκε και σας παρουσιάζει τα βασικά βήματα που θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη σε περίπτωση που αποφασίσετε να κάνετε αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν PC migration με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς να σπαταλήσετε ατέλειωτες ώρες μπροστά από την οθόνη.

Αρχικά πριν ξεκινήσετε την διαδικασία θα πρέπει να έχετε κατά νου τα εξής:

  • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των παλιών αρχείων του υπολογιστή σας
  • Επιλέξτε τη μέθοδο μεταφοράς αρχείων που λειτουργεί καλύτερα για εσάς
  • Αποκτήστε τον απαραίτητο εξοπλισμό ή υπηρεσία για τη μεταφορά ή δημιουργήστε ένα οικιακό δίκτυο
  • Κρατήστε τον παλιό σας υπολογιστή για μερικές εβδομάδες και βεβαιωθείτε ότι έχει καθαριστεί πλήρως ο σκληρός δίσκος εάν τον αποσύρετε.

Για αρχάριους

Για αρχάριους, συνδέστε στον παλιό σας υπολογιστή μία μονάδα flash USB ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο επαρκούς χωρητικότητας, ανάλογα με το μέγεθος αποθήκευσης, την ταχύτητα και τη λειτουργικότητα που χρειάζεστε.

Απλά αντιγράψτε τα αρχεία σας στην εξωτερική μονάδα, αποσυνδέστε τη από τον υπολογιστή και, στη συνέχεια, συνδέστε τη συσκευή αποθήκευσης στον νέο υπολογιστή και αντιστρέψτε τη διαδικασία για να φορτώσετε τα αρχεία σε αυτήν.

Συμβουλή: Ορισμένοι υπολογιστές διαθέτουν θύρες eSATA που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και μεταφέρουν δεδομένα ακόμα ταχύτερα από τις θύρες USB.

Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, μπορείτε επίσης να μετακινήσετε και να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας στο cloud χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που βασίζεται στο Internet, όπως το Microsoft OneDrive, το Google Drive ή το Dropbox.

Ταχύτητα: Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο μεταφοράς

Εάν διαπιστώσετε ότι η χρήση του χώρου αποθήκευσης cloud είναι μια χρονοβόρα διαδικασία ή εάν θέλετε να αποφύγετε μια μηνιαία συνδρομή σε υπηρεσίες cloud, μια εναλλακτική λύση είναι να μετακινήσετε τα αρχεία σας με ένα καλώδιο. Συνδέστε τους δύο υπολογιστές με το καλώδιο. Συνήθως, τα καλώδια παρέχονται με λογισμικό που αυτοματοποιεί τη μεταφορά αρχείων κατά την αναβάθμιση από έναν παλαιότερο υπολογιστή Windows® 10, 8.1, 8, 7, Vista ή XP σε έναν νεότερο υπολογιστή. Ένα καλώδιο μεταφοράς λειτουργεί ταχύτερα από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, καθώς ο παλιός υπολογιστής συνδέεται απευθείας με τον νέο, ενώ εξαλείφει τον «μεσάζοντα» (την εξωτερική μονάδα δίσκου).

Διαφορετικά λειτουργικά συστήματα: Μεταφέρετε αρχεία από Mac σε PC ή PC σε Mac
Μπορείτε να μεταφέρετε, μη αυτόματα, αρχεία μεταξύ Mac και Η/Υ με τον ίδιο τρόπο που τα μετακινείτε μεταξύ υπολογιστών με εξωτερικές μονάδες δίσκου, υπηρεσίες cloud ή οικιακά δίκτυα.

Επίσης μπορείτε να αφήσετε τον υπολογιστή σας να κάνει την εργασία του προσωπικού βοηθού υπεύθυνου για τη μετακίνηση και την κοινή χρήση αρχείων: Το λειτουργικό σύστημα Mac OS X Lion και μεταγενέστερα παρέχει ένα έξυπνο εργαλείο που ονομάζεται Migration Assistant που μεταφέρει τις επαφές, τα ημερολόγιά σας, από έναν υπολογιστή και βάζει αυτά τα αρχεία στις κατάλληλες θέσεις του νέου σας Mac.

Clean Sweep: Κρατήστε τα παλιά σας δεδομένα μακριά από τα λάθος χέρια
Αφού μετακινήσετε τα αρχεία σας, θα πρέπει να διατηρήσετε τον παλιό σας υπολογιστή για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε περίπτωση που παραβλέψετε οποιαδήποτε αρχείο.

Ωστόσο, αν πουλήσετε, απορρίψετε ή δώσετε στον παλιό υπολογιστή σας για ανακύκλωση, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα δεδομένα και τα προσωπικά σας δεδομένα. Η απλή μεταφορά των αρχείων δεν το κάνει αυτό. Ακόμη και η διαγραφή των αρχείων ή η αναδιαμόρφωση του δίσκου μπορεί να επιτρέψει στους ειδικούς να ανακτήσουν πληροφορίες που δεν θα θέλατε να έχουν, όπως οι τραπεζικές σας πληροφορίες ή τα παλιά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μείνετε προστατευμένοι: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για τα νέα αρχεία
Τώρα που έχετε συνηθίσει να μετακινείτε τα αρχεία σας από το παλιό σας PC, είναι μια καλή στιγμή να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα συνεχές σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε λειτουργία σε περίπτωση που πρέπει να επαναφέρετε αυτά τα αρχεία ξανά. Τα Windows * 8 και μεταγενέστερα σας παρέχουν μια εύχρηστη λειτουργία που ονομάζεται ιστορικό αρχείων που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αυτόματα και συνηθισμένα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αυτή η λειτουργία διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας θα μπορούν να ανακτηθούν εάν κάτι πάει στραβά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ