Πότε πρέπει να κάνω τη μετάβαση από το μπιμπερό στο κουπάκι;


Τα περισσότερα μωρά, όταν φτάνουν τους 9 μήνες, έχουν την πρακτική ικανότητα να πιουν από το ειδικά κατασκευασμένο κουπάκι. Στην αρχή, γεμίστε το με νερό και αφήστε το παιδί να πειραματιστεί με αυτό. Να περιμένετε ότι θα φτύσει και θα χύσει λίγο από το περιεχόμενο αλλά αυτό είναι μέρος της διασκέδασης. Μετά από λίγες εβδομάδες, θα το συνηθίσει και πριν το καταλάβετε, θα θέλει να πίνει τα πάντα από εκεί.

Δουλέψτε προς μία πλήρη μετάβαση στο κουπάκι στους 13 με 14 μήνες. Κάντε την αλλαγή πριν το παιδί εξαρτηθεί από το μπιμπερό και θα γλιτώσετε αρκετό εκνευρισμό του μωρού. Αν το μπιμπερό είναι το αντικείμενο ασφάλειας του μωρού και διστάζει να το αποχωριστεί, αφήστε το να διαλέξει ένα ιδιαίτερο κουπάκι με φωτογραφία του αγαπημένου του ήρωα.

Ένας επιπλέον λόγος να απομακρύνετε το μπιμπερό από τη ζωή του είναι η διάβρωση των δοντιών. Κάθε φορά που πίνει κάτι, τα φυσικά βακτήρια του στόματος θρέφονται από τα σάκχαρα και επιτίθενται στα δόντια κάθε 20 λεπτά. Αν πίνει γουλιές πολύ συχνά από το μπουκάλι, τότε αυξάνει τον κίνδυνο. Το κουπάκι μειώνει αισθητά τις πιθανότητες.

Προλάβετε τη στοματική υγιεινή του κάνοντας το εξής: δώστε του το κουπάκι και ζητήστε του να τελειώσει μέσα σε 20 λεπτά και μην το αφήνετε να το κρατήσει στην κούνια ή μέχρι να αποκοιμηθεί. Μετά χρησιμοποιήστε μία πετσετούλα ή οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τα δόντια του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ