Πώς αλλάζεις κιβώτιο σε Lamborghini (+video)

11/06/2019 16:42

Είναι γνωστό πως το χειροκίνητο κιβώτιο οδεύει προς απόσυρση. Στα supercars και hypercars, βέβαια, αποτελεί ήδη παρελθόν μοιράζοντας κύματα νοσταλγίας και θλίψης στους ρομαντικούς λάτρεις των αυτοκινήτων. Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι ευκατάστατοι «βενζινοαίματοι», να κρατάνε το χτένι και την «φουρκέτα» ζωντανά.

Ο Peter Bjorck είναι ο ευτυχής κάτοχος μιας Lamborghini Gallardo Superleggera, η οποία σε όλες τις αγορές πλην αυτή των Η.Π.Α., διατίθετο με το σειριακό κιβώτιο e-gear των 6 σχέσεων (οι Αμερικανοί είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν και 6αρι χειροκίνητο). Αυτή την αδικία αποφάσισε να αποκαταστήσει ο Νορβηγός, μετατρέποντας τον «Ταύρο» του σε χειροκίνητο. Όπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα, η μετάβαση από τις ρομποτοποιημένες στις «χεράτες» αλλαγές σχέσεων μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Ακόμα και ο χώρος των πεντάλ, όπου πρέπει να πάρει θέση ακόμα ένα για τον συμπλέκτη, απαιτεί ολόκληρη διαδικασία στο πάτωμα και το πλαίσιο.

Και επειδή ο Bjorck δεν ήταν ικανοποιημένος ούτε από τα 530 άλογα του ατμοσφαιρικού 5λιτρου V10, τοποθέτησε 2 τουρμπίνες σε κάθε μεριά του V και έστειλε την απόδοση στην περιοχή των 900 ίππων. Μια μετατροπή που είχε κάνει πριν την αντικατάσταση του κιβωτίου.


ΠηγήΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης