Η διαίσθηση είναι τα μάτια της ψυχής: Πώς μπορούμε να την ενδυναμώσουμε


Ακούτε τη διαίσθησή σας; Εμπιστεύεστε το ένστικτό σας όταν κάτι δεν σας φαίνεται ότι είναι σωστό; Η διαίσθησή σας λειτουργεί ως ένα εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης και πλοήγησης, ως πηγή εσωτερικής σοφίας και συχνά γνωρίζει πράγματα πριν τα αντιληφθεί ο νους μας.

Η ανεξήγητη αίσθηση που όλοι έχουμε νιώσει είναι το λειτουργικό σύστημα της διαίσθησης. Μας στέλνει ασυνείδητα μηνύματα, που πολύ συχνά καταλαβαίνουμε ότι εδράζονται κάπου στο σώμα μας. Θα έχετε σίγουρα κάποια στιγμή πει «Έπρεπε να είχα ακούσει τη διαίσθησή μου».

Ακόμα κι αν δεν το πιστεύετε, πολλοί ηγέτες και επαγγελματίες επιχειρηματίες βασίζονται στην καθοδήγηση της διαίσθησής τους για να πάρουν αποφάσεις και τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν. Πόσο διαφορετικές θα ήταν οι ζωές μας αν ακούγαμε τη διαίσθησή μας περισσότερο;

Συχνά, υπεραναλύουμε καταστάσεις, αναζητώντας τη λογική μόνο και σωπαίνοντας τη διαίσθησή μας. Όμως, τι θα γίνει αν επιτρέψουμε στη διαίσθησή μας να ξετυλίξει την πλήρη δυναμική της;

6 τρόποι με τους οποίους ενδυναμώνουμε τη διαίσθησή μας
1. Ησυχάστε τον νου σας
Είμαστε συνεχώς απασχολημένοι σκεπτόμενοι τις επόμενες εργασίες μας και το μυαλό μας κυριολεκτικά φλυαρεί. Όταν ησυχάσουμε τον νου μας και τον φέρουμε στο τώρα, θα μπορέσουμε να ακούσουμε τη διαίσθηση να μας μιλά μέσα από το χάος και το θόρυβο.

2. Δώστε προσοχή στα όνειρά σας.
Πολλές φορές η απάντηση που αναζητούμε βρίσκεται μπλεγμένη στα όνειρά μας. Εκεί κάνουν την εμφάνισή τους οι ασυνείδητες σκέψεις μας. Καταγράψτε τα όνειρά σας, ειδικά όταν τα θυμάστε καθαρά. Πιθανότατα να κρατούν τα μηνύματα που χρειάζεται να ακούσετε.

3. Κάντε ένα βήμα πίσω
Μην παίρνετε αποφάσεις όταν βρίσκεστε υπό πίεση. Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι, κάντε ένα βήμα πίσω, ακούστε τα μηνύματα της διαίσθησής σας και εργαστείτε από ένα σημείο γαλήνη και καθαρότητας.

4. Διαλογιστείτε
Αν έχετε κολλήσει σε μια απόφαση, δοκιμάστε τον διαλογισμό. Ο διαλογισμός δεν επιζητεί να σταματήσει τις σκέψεις σας, αλλά να τις επιβραδύνει. Ορισμένες φορές, η απάντηση βρίσκεται μέσα στην ερώτηση. Είναι ακριβώς εκεί, αλλά χρειάζεται να επιβραδύνουμε το «βήμα» μας για να προσέξουμε την απάντηση.

5. Γράψτε
Η γραφή ξυπνά τη δημιουργικότητά μας. Και όταν συνδεόμαστε με τη δημιουργική πλευρά μας, ενδυναμώνουμε τη διαίσθησή μας. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Ακόμα και μια σελίδα την ημέρα θα κάνει σταδιακά θαύματα στο πώς αφουγκράζεστε το σώμα και το νου σας.

6. Να θυμάστε πάντα να είστε ο εαυτός σας
Πώς κάτι τέτοιο ενισχύει τη διαίσθησή σας; Όταν είστε ο αυθεντικός εαυτός σας, δίνετε την άδεια να ακούσετε και εκείνο το κομμάτι που λέγεται διαίσθηση. Όσο περισσότερο αυθεντικοί είστε, τόσο πιο πολύ συνδέεστε με την πηγή της.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ