6 τροφές που χαρίζουν ένα λαμπερό χαμόγελο


Μπορεί η σωστή στοματική υγιεινή να είναι το πιο σημαντικό για να έχει κανείς λευκά και λαμπερά δόντια όμως και η διατροφή επηρεάζει την απόχρωση και τη λάμψη των δοντιών. Ποιες είναι όμως οι τροφές για λαμπερό χαμόγελο που πρέπει να προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή για να ;

Τυρί
Το τυρί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο που βοηθούν στη διατήρηση των αναγκαίων μετάλλων στα δόντια και στην επιδιόρθωση μικρό-ατελειών στην επιφάνειά τους.

Φράουλες
Οι φράουλες περιέχουν μηλικό οξύ που απομακρύνει τη δυσχρωμία από την επιφάνεια των δοντιών και επαναφέρει το φυσικό λευκό στα δόντια.

Μπρόκολο
Το σίδηρο που περιέχει το μπρόκολο δεν κάνει μόνο καλό στην υγεία μας συνολικά αλλά και προστατεύει το σμάλτο των δοντιών μας.

Μήλα
Τα μήλα –αν τα δαγκώνεται ολόκληρα ή σε μεγάλες φέτες- επειδή είναι σκληρά δημιουργούν έκκριση σάλιου που βοηθά στην εξουδετέρωση των εστιών βακτηρίων που προκαλούν πλάκα.

Καρότα
Τα καρότα-όπως και τα μήλα- βοηθούν τα ούλα να παραμείνουν γερά ενώ η έκκριση σάλιου που προκαλούν εξουδετερώνει τα βακτήρια.

Σοκολάτα
Η σοκολάτα περιέχει θειοβρομίνη που βοηθά στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης των δοντιών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ