Καλοκαιρινή ατονία: 4 + 1 διατροφικά tips


Βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, της πιο ωραίας για πολλούς εποχής. Η θερμοκρασία έχει αρχίσει ήδη να αυξάνεται, γεγονός που κάνει πολλούς να ταλαιπωρούνται από έντονη ατονία και κόπωση. Αυτό συμβαίνει διότι ο οργανισμός μας προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα κλιματικά δεδομένα αλλά χρειάζεται και την δική μας βοήθεια. Πώς λοιπόν μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ανταποκριθεί στις νέες κλιματικές συνθήκες;

1) Το νούμερο ένα πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πίνουμε πολύ νερό. Το καλοκαίρι έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την σωστή ενυδάτωση. Αυτό συμβαίνει διότι ο οργανισμός μας χάνει μεγάλα ποσά νερού με την μορφή ιδρώτα. Γι’ αυτό είναι βοηθητικό οι γυναίκες να καταναλώνουν 2,5L νερού ενώ οι άνδρες 3L. Ακόμα είναι έξυπνο να καταναλώνουμε χυμούς φρούτων και λαχανικών για να ενισχύεται η ενυδάτωση .

2) Ένα επιπλέον μυστικό στην αντιμετώπιση της ατονίας είναι το αλάτι. Στο σώμα μας, το καλοκαίρι που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, μειώνεται η αρτηριακή πίεση. Γι΄ αυτό το λόγο μπορούμε αν φυσικά δεν έχουμε πρόβλημα με την πίεση μας να καταναλώνουμε λίγο περισσότερο αλάτι και αλατισμένες τροφές. Έτσι και η αρτηριακή πίεση δεν θα είναι χαμηλή και θα το σώμα θα μπορεί να ενυδατώνεται καλύτερα.

3) Είναι πολύ βοηθητικό να καταναλώνουμε εύπεπτα πρωτεϊνικά τρόφιμα όπως τα αυγά και τα ψάρια. Έτσι το σώμα μας δεν θα καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ενέργειας κατά την διαδικασία της πέψης.

4) Τα γεύματα τα οποία χρειάζεται να καταναλώνουμε θα πρέπει να είναι μικρά – συχνά – ελαφριά και δροσιστικά. Αυτό θα μας βοηθήσει να μην αισθανόμαστε βάρος στο στομάχι, υπνηλία και δυσφορία.

5) Η ποικιλία είναι πάντα πολύ σημαντική να υπάρχει στην διατροφή. Όταν υπάρχει ποικιλία λαμβάνουμε ποικιλία βιταμινών και ιχνοστοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά και να αντεπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες. Αυτό μπορεί να ενισχυθεί με την λήψη μίας καλής πολύβιταμίνης.

Γράφτηκε απο Μάρα Αθανασοπούλου, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ