Έκρηξη σε πρατήριο υδρογόνου στη Νορβηγία (+video)


Για πρώτη φορά στα χρονικά σημειώνεται ένα τέτοιο συμβάν και έχει θορυβήσει αρκετά τις αυτοκινητοβιομηχανίες παραγωγής υδρογονοκίνητων, όπως η Hyundai και η Toyota, οι οποίες αμφότερες ανέστειλαν τις πωλήσεις των Nexo και Mirai αντίστοιχα.

H έκρηξη σημειώθηκε προ δυο ημερών στη περιοχή Sandvika της Νορβηγίας και ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Μόνο ελαφρά τραύματα σε δυο επιβαίνοντες αυτοκινήτων που ήταν κοντά στην έκρηξη, η ισχύς της οποίας πυροδότησε τους μηχανισμούς των αερόσακων!

Τα ακριβή αίτια δεν έχουν γίνει γνωστά και κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει ανθρώπινο λάθος ή απλά το υδρογόνο ευθύνεται για αυτή την καταστροφή. Βέβαια η εταιρεία εκμετάλλευσης του σταθμού ανεφοδιασμού, προληπτικά ανέστειλε τη λειτουργία των σταθμών υδρογόνου που έχει στην κυριότητά της μέχρις ότου εξακριβωθούν τα αίτια. Όμως αυτό το γεγονός ήταν αρκετό για τις δυο πρωτοπόρες εταιρείες στον τομέα του υδρογόνου, την Toyota και την Hyundai να αναστείλουν τις πωλήσεις των μοντέλων τους, μέχρι να ανακοινωθεί το τελικό πόρισμα για την έκρηξη.

Καμία από τις δυο εταιρείες δεν έχει αναφέρει κάτι παραπάνω, αλλά όπως δείχνουν τα δεδομένα σίγουρα θα μελετηθούν εκ νέου οι δικλείδες ασφαλείας για αυτό το τύπο καυσίμου, το οποίο αποθηκεύεται υπό πίεση εκατοντάδων bar και είναι εξαιρετικά πτητικό!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ