Ηράκλειο: Αποζημιώσεις ζητούν οι παραγωγοί για τις καταστροφές από το έντομο Tuta Absoluta

Την αποζημίωσή τους για τις μεγάλες καταστροφές που έχει υποστεί η παραγωγή ντομάτας στο δήμο Φαιστού αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, από το έντομο Tuta Absoluta – συνεπεία και της κλιματικής αλλαγής – ζητούν από την κυβέρνηση εκπρόσωποι των αγροτών, οι οποίοι είχαν σήμερα στην Περιφέρεια σύσκεψη, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, βουλευτών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων βουλευτών.

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν πως η παραγωγή τους έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή και υπάρχει οικονομική αδυναμία να προχωρήσουν σε νέα καλλιέργεια. Επεσήμαναν δε, ότι καταστροφές υπήρξαν και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αραχωβίτης, επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη, υποστηρίζοντας την ανάγκη καταβολής αποζημιώσεων και αντιμετώπισης της εξάπλωσης του εντόμου, υπογραμμίζοντας την αγωνία και το οικονομικό αδιέξοδο των καλλιεργητών.

Ο υπουργός από την πλευρά του, απάντησε ότι μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, την Τρίτη, θα δώσει κατευθύνσεις για τους τρόπους με τους οποίους θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα.

Στη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Λευτέρης Αυγενάκης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Φαιστού Μανόλης Ορφανουδάκης, ο πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου και πρόεδρος ΤΟΕΒ Α’ Ζώνης, Βαγγέλης Τζιμπραγάκης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φανερωμένης Γιώργος Θεοδωράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Φαιστού, Γιάννης Φασομυτάκης, η σύμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα αγροδιατροφικού τομέα, Ρένα Χουδετσανάκη, καθώς και εκπρόσωποι των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου και Νίκου Ηγουμενίδη.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ