Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία – ένα βιβλίο γραμμένο μέσα από τον αγώνα


Τον περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε το βιβλίο μου από τις εκδόσεις «Ερωδιός» με τίτλο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία» και υπότιτλο «Η αρθρογραφία από την υπογραφή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι την επικύρωσή της στη Βουλή των Ελλήνων».

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Παραθέτω τον πρόλογο του βιβλίου:

«Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου 2018 στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Την ίδια στιγμή, σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων από το Πισοδέρι, στο χωριό Ψαράδες υπογραφόταν η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών από τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Μερικές χιλιάδες Ελλήνων πολιτών συγκεντρωθήκαμε στο Πισοδέρι, στο χωριό όπου ήταν παρατεταγμένοι οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας και των ΜΑΤ του προδοτικού καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι αστυνομικοί αυτοί σχημάτισαν κλοιό, ώστε να παρεμποδίσουν την κίνηση των διαδηλωτών προς τους Ψαράδες, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας ήλεγχε την κίνηση του κόσμου από αέρος. Στις προσπάθειες των διαδηλωτών να διέλθουν από τον κλοιό των ΜΑΤ, το κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απάντησε με ακραία βία και χρήση χημικών. Πολίτες τραυματίστηκαν, ελληνικές σημαίες βάφτηκαν με αίμα, αλλά τελικά η συμφωνία υπογράφηκε ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα για τη Μακεδονία. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και ο Χρόνης Κεφαλάς, το αίμα του οποίου έβαψε τη σημαία που έφερε στο σώμα του. Τη σημαία αυτή επέλεξα ως σύμβολο της ομάδας που δημιούργησα στο Facebook με τίτλο “Πισοδέρι 2018 – Επιτροπή Αγώνα”, προκειμένου να αγωνιστώ για την ακύρωση της επαίσχυντης και προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Στην ομάδα αυτή, πέραν όλης της άλλης δραστηριότητος (κοινοποιήσεις άρθρων, ανακοινώσεις δράσεων, σχόλια κ.λπ.) αναδημοσιεύω άρθρα μου, τα οποία δημοσιεύονται σε διαδικτυακούς τόπους και εφημερίδες.

Σε αυτό το βιβλίο παραθέτω την αρθρογραφία μου από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου του 2018, μέχρι την επικύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων στις 25 Ιανουαρίου του 2019. Χρειάστηκαν 222 ημέρες για να ολοκληρωθεί αυτή η προδοσία, κατά την περίοδο της οποίας συγγράφηκαν τα 33 άρθρα του παρόντος βιβλίου. Σε αυτά τα άρθρα συμπεριλαμβάνονται και τρία άρθρα σχετικά με τη Βόρειο Ήπειρο και τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία, η οποία εκτελέστηκε την 28η Οκτωβρίου 2018 στις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Η εμπλοκή του Κωνσταντίνου στον αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και η χαρακτηριστική σημαία του, τεραστίων διαστάσεων, η οποία φέρει τις φράσεις  “ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ”, “Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ”, “ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ”, επιβάλλουν την παρουσία αυτών των τριών άρθρων στο παρόν βιβλίο. Το τρίτο κατά σειρά άρθρο του παρόντος βιβλίου είναι το δεύτερο άρθρο μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα.

Παρά τους αγώνες μας, η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ειπώθηκε και πιό πάνω, επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Ωστόσο αυτό ΔΕΝ μας πτοεί. Ίσα – ίσα που μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο, προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε σε αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ. Εάν δεν το πράξουμε, δεν θα δικαιούμαστε να φέρουμε τον τίτλο του “Έλληνα”.

Στα πλαίσια λοιπόν του αγώνα για τη Μακεδονία που συνεχίζεται, από αυτό το βήμα ανακοινώνω μία πρότασή μου, την οποία ήδη έχω κοινοποιήσει σε τοπικούς παράγοντες του Πισοδερίου και όπως με διαβεβαίωσαν θα την υλοποιήσουν πολύ σύντομα. Η πρόταση αυτή είναι να δημιουργηθεί στο Πισοδέρι μουσειακός χώρος στον οποίο θα υπάρχει αίθουσα με την ονομασία “Πισοδέρι 2018” με εκθέματα από το υλικό των επεισοδίων που έγιναν στις 17 Ιουνίου 2018 (πανό, αιματοβαμμένες σημαίες, φωτογραφίες, βίντεο, υλικό από τις οβίδες των χημικών των ΜΑΤ κ.λπ.). Αυτή η αίθουσα θα θυμίζει στους Έλληνες την προσπάθεια ξεπουλήματος της Μακεδονίας και τη  ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, με τον οποίο αντισταθήκαμε και ΠΑΝΤΑ θα αντιστεκόμαστε σε παρόμοιες προδοτικές ενέργειες. Έτσι, θα διατηρήσουμε στη μνήμη μας τον αγώνα για τη Μία και Ελληνική Μακεδονία, τον οποίο θα συνεχίσουμε μέχρις εσχάτων!

Τέλος,  ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ όλους αυτούς που συνετέλεσαν ώστε να ξεκινήσει, αλλά και να ολοκληρωθεί αυτή η προδοσία της Μακεδονίας και τους πληροφορούμε ότι  ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ.

Οι Ερινύες, η Νέμεσις και οι Κήρες ας αναλάβουν τους προδότες.»

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

ΠΙΣΟΔΕΡΙ 2018 – Επιτροπή Αγώνα

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ