Προκλητικός ο Γιλντιρίμ. Μιλάει για «ομογενείς του» στην Ελλάδα


Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Μπιναλί Γιλντιρίμ. Μάλιστα προκαλεί υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα ζουν ομογενείς από την Τουρκία.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ στη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ και στον Μανώλη Κωστίδη προσπάθησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά προκάλεσε λέγοντας πως υπάρχουν «ομογενείς του» στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι κάποιοι από το εξωτερικό ίσως θελήσουν να δημιουργήσουν μια κρίση μεταξύ των δύο χωρών και δεν θα πρέπει να πέσει κανείς στην παγίδα.

«Εμείς είμαστε γείτονες. Και γενικά πάντα λέμε πως »Ο γείτονας έχει ανάγκη και στην στάχτη του γείτονα του». Κατά την εκλογική περίοδο το πολιτικό κλίμα εντείνεται, το έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα δεδομένο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Για αυτό και στο Αιγαίο και στην Κύπρο, κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο. Είμαστε Μεσογειακοί λαοί. Στην Ελλάδα ζουν οι ομογενείς μας, στην χώρα μας ζουν οι Ρωμιοί ( Έλληνες) και κάποτε ζούσαν περισσότεροι. Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Αναφέρθηκε επίσης και τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα και δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Αλέξη Τσίπρα. «Του εύχομαι καλή επιτυχία. Βέβαια οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλλον λίγο τον στεναχώρησαν. Εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, να είναι για το καλό της Ελλάδας».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ