Τα 100 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα


Η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου, όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, εξαρτάται από πολλούς επιμέρους παράγοντες, οι οποίοι έχουν να κάνουν τόσο με την κατασκευή του, όσο και με τη χρήση και συντήρησή του. Ακόμα και το πιο καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο, όταν δεν συντηρείται σωστά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και οδηγείται άτσαλα, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίζει να εμφανίζει προβλήματα, με ότι αυτά συνεπάγονται.

Μεγάλες εταιρείες κάνουν συχνά έρευνες αξιοπιστίας και ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους, όπως είναι και η Βρετανική Reability Index, της οποίας τα δεδομένα ενημερώνονται συνεχώς μέσω της εταιρείας επέκτασης εγγύησης Warranty Direct (πάνω από 50.000 δεδομένα). Ο δείκτης αξιοπιστίας υπολογίζεται από τον συνδυασμό του αριθμού βλαβών του αυτοκινήτου, του κόστους επισκευής, του μέσου χρόνου που μένει σε ακινησία λόγω επισκευών, της ηλικίας του οχήματος και των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσο μικρότερος είναι ο δείκτης Reability Index, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το αυτοκίνητο. Επίσης, για κάθε μοντέλο αναφέρεται και ο μέσος όρος του κόστους επισκευών σε στερλίνες Μ. Βρετανίας. Σίγουρα οι κλιματολογικές συνθήκες και οι δρόμοι διαφέρουν σημαντικά από των ελληνικών, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα αξιόπιστο δείγμα, από μια χώρα που το 2018 ήταν δεύτερη στην Ευρώπη σε ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Δείτε παρακάτω τα 100 λιγότερο ζημιάρικα αυτοκίνητα που βρίσκονται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου τους τελευταίους 12 μήνες.

 


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ