ΗΠΑ: Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν στη δεύτερη θέση για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Δύο δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ φέρνουν την Ελίζαμπεθ Γουόρεν να προηγείται του Μπέρνι Σάντερς και βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην διεκδίκηση για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν προηγείται του Μπέρνι Σάντερς στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Economist/YouGov). Η δημοσκόπηση αυτή έδωσε στην γερουσιαστή των Δημοκρατικών από την Μασαχουσέτη ποσοστό 16%, έναντι ποσοστού 12% που έδωσε στον ανεξάρτητο γερουσιαστή από το Βερμόντ.

Από την άλλη μεριά, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με ποσοστό 26%.

Παράλληλα, η Γουόρεν προηγείται του Σάντερς και στη Νεβάδα, όπου οι Δημοκρατικοί θα συνεδριάσουν τον Φεβρουάριο για την πραγματοποίηση του προκριματικού κύκλου, μετά την Αϊόβα και τον προκριματικό στο Νιου Χάμσαϊρ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Monmouth poll) σχετικά με την δυναμική των προεκλογικών εξελίξεων στη Νεβάδα και τις προτιμήσεις τους, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 36%, ακολουθούμενος από την Γουόρεν με 19%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μπέρνι Σάντερς με 13%.

“Το εργατικό δυναμικό στη Νεβάδα που είναι οργανωμένο σε συνδικάτα, είναι ενδεχόμενο να προσαρμόζεται άμεσα στην πολιτική πλατφόρμα της Γουόρεν, αν κάποιος κοιτάξει το εκλογικό σώμα των Δημοκρατικών στις πρώτες τέσσερις πολιτείες” των προκριματικών κύκλων, δήλωσε ο Πάτρικ Μούρεϊ που είναι διευθυντής στο ανεξάρτητο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων (Monmouth University Polling Institute).

“Από την άλλη μεριά, δεν βρίσκεται πουθενά στην κορυφή και σχετικά με τις προτιμήσεις των Ισπανόφωνων και των Μαύρων ψηφοφόρων, οι οποίοι συγκροτούν ένα ουσιαστικό τμήμα της εκλογικής βάσης του κόμματος εδώ,” συμπλήρωσε ο ίδιος αναφερόμενος στην διαμόρφωση της εκλογικής βάσης των Δημοκρατικών στη Νεβάδα.Ποιο το πρόγραμμά της

Οι δημοσκοπήσεις σε παναμερικανικό επίπεδο δείχνουν ότι ο Σάντερς προηγείται σημαντικά έναντι της Γουόρεν. Ωστόσο, η δυναμική της αυξήθηκε κατά τον τελευταίο έναν ή δύο μήνες, μετά την ανακοίνωση μιας σειράς πολιτικών, αλλά και την ουσιαστική οργανωτική της προσπάθεια στις πολιτείες διεξαγωγής των πρώτων προκριματικών κύκλων.

Η Γουόρεν άρχισε να παρουσιάζει το όραμά της για τον “οικονομικό πατριωτισμό” νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο, με ένα ομοσπονδιακό επενδυτικό πρόγραμμα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσα σε μια δεκαετία. Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί σε τρεις επενδυτικούς άξονες για την έρευνα της πράσινης οικονομίας, την βιομηχανική παραγωγή, αλλά και τις εξαγωγές.

Η ίδια σε μια δημόσια εκδήλωση την προηγούμενη εβδομάδα (MSNBC) αναφέρθηκε και σε μία άλλη σειρά εξαγγελιών του προγράμματος της, για την ελεγχόμενη πρόσβαση στις αμβλώσεις, την πολιτική καταπολέμησης της διαφθοράς, αλλά και την άσκηση αποτελεσματικού ελέγχου στις εταιρικές κοινοπραξίες.

Η προεκλογική εκστρατεία της Γουόρεν διαθέτει προσωπικό 50 υπαλλήλων στην Αϊόβα, ενώ περισσότερες προσλήψεις αναμένεται να ανακοινωθούν στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως αναμένεται, η προεκλογική της εκστρατεία θα έχει μία μεγάλη παρουσία και στο Νιου Χάμσαϊρ, ενώ τουλάχιστον 30 μέλη της προεκλογικής της εκστρατείας θα δραστηριοποιηθούν στη Νότια Καρολίνα και τη Νεβάδα.

Στις πολιτείες αυτές, η Γουόρεν προσπαθεί να εντάξει Ισπανόφωνους στην προεκλογική της εκστρατεία, αλλά και να υλοποιήσει εκπαιδεύσεις για την διεξαγωγή των προκριματικών κύκλων στις κοινότητες των Ισπανόφωνων.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ