42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Αριθμός ρεκόρ στις αιτήσεις συμμετοχών


Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ο «φυσικός» χώρος της ταινίας μικρού μήκους και αποδέκτης της συνολικής ετήσιας ελληνικής παραγωγής, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την 42η διοργάνωσή του.

240 αιτήσεις συμμετοχής

Στις 31 Μαΐου ολοκληρώθηκε η υποβολή ταινιών για το 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Κατατέθηκαν 240 ελληνικές ταινίες -ένας αριθμός, νέο ρεκόρ για το φεστιβάλ, που καταδεικνύει την σταθερά ανοδική πορεία παραγωγής της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους και φανερώνει την αποφασιστικότητα των νέων σκηνοθετών να κάνουν σινεμά εδώ και τώρα.

Και κάποια στατιστικά στοιχεία…

Από τις 240 αιτήσεις συμμετοχής, 190 είναι ταινίες μυθοπλασίας, 30 ντοκιμαντέρ, 16 πειραματικές και 4 κινούμενα σχέδια. Οι 72 ταινίες είναι σπουδαστικές ενώ από τους 267 σκηνοθέτες που υπέβαλαν συμμετοχή, 41 γύρισαν την ταινία τους στο εξωτερικό (Έλληνες του Κόσμου). Από αυτούς οι 164 είναι άντρες και 103 είναι γυναίκες.

Η μέση ηλικία των σκηνοθετών είναι τα 35,2 έτη, με μικρότερη ηλικία σκηνοθέτη τα 21 χρόνια και μεγαλύτερη τα 74. Το Φεστιβάλ Δράμας, είναι εδώ για να αναδείξει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους αλλά και να ενθαρρύνει την δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ως αυτόνομη κατηγορία που αφορα δημιουργούς κάθε ηλικίας, και θα βρίσκεται πάντα αρωγός και υποστηρικτής της.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας πρόκρισης θα ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ