Μετράει τα κουκιά για την πρωθυπουργία ο Σάντσεθ ενόψει της ψηφοφορίας


Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην πρωθυπουργία βρίσκεται ο Πέδρο Σάντσεθ και αυτό λόγω του αυτονομιστικού καταλανικού κόμματος JxCat.

Το εν λόγω κόμμα έκανε γνωστό πως οι κοινοβουλευτικές έδρες που έχουν καταλάβει φυλακισμένα στελέχη του το πιθανότερο είναι να μετρήσουν ως αποχές στην ψηφοφορία, κάτι που είναι υπέρ του Σάντσεθ.

Οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι εξασφάλισαν 123 έδρες στην 350μελή ισπανική βουλή χρειάζονται την υποστήριξη του Podemos και μικρότερων τοπικών κομμάτων για να εξασφαλίσουν απλή πλειοψηφία κατά των κομμάτων της ισπανικής δεξιάς που θα καταψηφίσουν τον Πέδρο Σάντσεθ.

Όπως όμως αναφέρει το ΑΜΝΑ τα κουκιά είναι μετρημένα και οι Σοσιαλιστές μπορούν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία μόνο αν απόσχει τουλάχιστον ένας βουλευτής.

Η καταλανή βουλευτής Λάουρα Μπόρας δήλωσε σήμερα πως το κόμμα της θα ψηφίσει κατά του Σάντσεθ, όμως οι τρεις έδρες που έχουν καταλάβει οι αυτονομιστές που δικάζονται για την οργάνωση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία το 2017, μάλλον θα μετρήσουν ως αποχή και, κατά συνέπεια, υπέρ του Σάντσεθ. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα του Ιουλίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ